Trotinetele electrice, un pericol tot mai mare, atrag atentia expertii din Franta

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Accidentele de trotineta sunt tot mai grave, mai frecvente, iar numarul deceselor e in crestere – arata un raport al Academiei de Medicina din Franta.

Trotineta electrica e tot mai prezenta in peisajul urban; la fel si accidentele mortale provocate din cauza folosirii acestui mijloc de transport fara masuri de protectie. Un raport al Academiei de Medicina din Franta atrage atentia ca traumatismele craniene si alte fracturi grave in partea superioara a corpului si in zona fetei sunt tot mai frecvente. “Acest mijloc de deplasare a devenit o problema sanitara majora” – sunt de parere autorii raportului. Ei spun ca legislatia franceza in domeniu e haotica si tardiva si, de cele mai multe ori, nu se aplica.

Purtarea castii de protectie si a manusilor ar trebui sa fie indispensabile pentru a limita gravitatea traumatismelor. Statisticile arata ca doar o persoana din 10 poarta casca, manusi si cotiere cand se deplaseaza cu tronita electrica. Este statistica la nivelul Frantei, insa specialistii spun ca situatia e cam aceeasi in toata Europa, probabil cu exceptia tarilor nordice.

Citeste si aceasta stire:  Vinul faurar alb de Ceptura 2018 este nemaipomenit!

SITUATIA DIN ROMANIA

La noi in tara, trotinetele electrice pot fi conduse doar de persoane cu varste de cel putin 14 ani. Pot circula doar pe pistele special amenajate, iar in cazurile in care acestea nu exista, circulatia lor este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km pe ora.

Si in Romania, numarul accidentelor in care sunt implicate trotinetele electrice e in crestere. In multe cazuri, accidentele se soldeaza cu traumatisme grave. In 2022, numarul accidentelor a crescut de 20 ori comparativ cu anul 2018.

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora