Mâna lungă a propagandei chineze. Partidul Comunist Chinez, Diavolul din umbră (3)

In Stiri externe de ultima ora

În pofida eforturilor Chinei de a se prezenta drept o țară democratică și pe jumătate capitalistă, adevărul este că Partidul Comunist Chinez este cel care conduce totul la Beijing. Nimeni nu mișcă fără voia partidului iar partidul decide cine promovează pe linie de conducere și cine dispare. La aproape 100 de ani de la înființarea sa Partidul Comunist Chinez este foarte atent la ceea ce se întâmplă în jurul său și încearcă să evite colapsul trăit de Partidul Comunist al Uniunii Sovietice. Comuniștii chinezi se tem acum de așa-zisa infiltrare ideologică care ar putea forța o schimbare de regim la Beijing. În timp ce numeroși oameni din America și Europa, inclusiv politicieni sau jurnaliști, sunt impresionați de progresele economice ale Chinei din ultimii ani, ei uită un amănunt: acela că Partidul Comunist al lui Mao Țedun a fost acela care a ținut China în sărăcie și întuneric timp de decenii, pentru a putea manipula mai ușor sutele de milioane de oameni. În timp ce Beijingul se laudă că în ultimii ani au fost scoși din sărăcie 700 de milioane de chinezi, uită să menționeze că acești 700 de milioane de oameni nu au fost ținuți în sărăcie de America sau Europa, ci de Mao și Partidul Comunist Chinez. Și nu Beijingul i-a scos acum din sărăcie, ci ei înșiși. Îmn decembrie 2012, noul secretar general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, spunea că, în pofida creșterii sale economice spectaculoase, China nu trebuie să cadă în greșeala Uniunii Sovietice și să învețe din lecțiile prăbușirii imperiului sovietic. Xi a identificat trei cauze care au dus la dispariția URSS. Prima – liderii Partidului Comunist Sovietic nu au reușit să controleze armata. Doi – nu au reușit să controleze corupția. Și, trei – prin renunțarea la politica ideologică, în special sub conducerea lui Mihail Gorbaciov, partidul a permis infiltrarea ideologică a forțelor occidentale ostile, fapt ce i-a consfințit soarta.

Citeste si aceasta stire:  ISIS ameninta cu noi atacuri impotriva crestinilor

Acesta fost primul semn că Xi, despre care unii analiști credeau că va fi un lider deschis, nu intenționează să schimbe nimic din linia partidului. Ci, dimpotrivă. Urmare discursului său, Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez a pregătit în aprilie 2013 un document, cunoscut sub numele Documentul 9. Acesta a fost distribuit tuturor liderilor de organizații și activiștilor și evidenția șapte tendințe fals-ideologice care nu trebuiau susținute de acum încolo. Acestea sunt: democrația constituțională occidentală. valorile universale, societatea civilă, neoliberalismul, principiile occidentale ale jurnașlismului, nihilismul istoric și punerea la îndoială a naturii socialiste a socialismului cu caracteristici chineze. Practic, prin aceste legi partidul respingea orice formă de democrație și ignora drepturile omului. La scurtă vreme au urmat represalii dure împotriva celor ce împărtășeau aceste valori și chiar le promovau în China. Documentul nr 9 a fost doar începutul Partidului Comunist Chinez de a eradica ideile care credea că îi erodează puterea. Astfel, partidul părea să urmeze cuvintele altui mare criminal, Stalin, care spusese: Ideile sunt mult mai puternice decât armele. Nu îi vom lăsa pe inamicii noștri să aibă arme, așa că de ce să îi lăsăm să aibă idei?

Citeste si aceasta stire:  Scandalul criminalului in serie din Cipru: politia deschide o ancheta interna

VA URMA

You may also read!

image001

Motocicletele KTM EXC excelează pe segmentul enduro

Lineup-ul KTM EXC este compus din dirtbike-uri moderne, capabile să înfrunte cu brio situațiile critice pe traseu. Performanța off

Read More...
image001

Motocicleta KTM 390 ADVENTURE ’21 – Partenerul ideal de călătorie

După restricțiile de călătorie impuse de pandemie, cu toții avem o dorință mai mare de a ieși din casă

Read More...
image001

Sea-Doo Spark, cel mai accesibil skijet

Gama de skijeturi Sea-Doo Spark vă permite să mențineți distracția pe apă la cote înalte, întrucât aduce dotări moderne,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora