NATO trimite avioane de lupta si nave in Europa de Est

In Stiri de actualitate din Romania

Pe fondul temerilor privind o invazie rusa in Ucraina, aliatii au plasat forte in asteptare si au trimis in tarile membre din estul continentului avioane de lupta si nave de razboi.

Potrivit NATO, “au fost plasate forte in asteptare si au fost trimise nave si avioane de lupta pentru a intari apararea in Europa de Est, in fata activitatilor militare ale Rusiei la granitele Ucrainei.”

Masurile de descurajare a Rusiei includ, deocamdata, o fregata daneza in Marea Baltica, plus nave trimise de Spania, precum si 4 avioane F-16, tot daneze, pentru misiunea de politie aeriana din Lituania. De asemenea, Spania intentioneaza sa trimita avioane de lupta in Bulgaria.

“NATO va continua sa ia toate masurile necesare pentru a proteja si apara toti aliatii, inclusiv consolidand partea de est a Aliantei. Vom raspunde intotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, mai ales prin consolidarea apararii noastre colective” –  a precizat  secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Franta a anuntat ca e gata sa trimita trupe in România sub comandament NATO. Ţarile de Jos trimit doua avioane de luptă F-35 in Bulgaria din aprilie pentru a sprijini politia aeriana NATO din regiune si pun in aşteptare o nava si unitati terestre pentru Forta de reactie a NATO. De asemenea, Statele Unite isi vor spori prezenta militara pe flancul estic.

Citeste si aceasta stire:  Fostul primar PSD al sectorului 1, Daniel Tudorache, sub control judiciar

Rusia avertizeaza ca va raspunde

Moscova a lansat, din nou, un avertisment la adresa aliatilor. Andrei Kartapolov, seful comisiei de aparare din Duma de Stat (camera inferioara a Parlamentului Federatiei Ruse) a declarat ca Rusia “va raspunde intr-o maniera potrivita” daca americanii trimit trupe suplimentare in Europa de Est si in statele baltice.

Mai multe tari isi retrag diplomatii de la Kiev

Statele Unite, Marea Britanie si Australia au anuntat ca familiile diplomatilor aflati la post in capitala Ucrainei, Kiev, vor fi aduse acasa, din cauza tensiunilor crescande privind o eventuala invazie a Rusiei in Ucraina. Potrivit presei britanice, atat americanii, cat si britanicii au in Ucraina trupe speciale, de mai multe saptamani, pregatite sa intervina in cazul in care cetatenii lor ar fi in pericol. De asemenea, presa din regat scrie ca forta speciala britanica e formata din 30 de militari care, de mai multe saptamani, ii invata pe soldatii ucrainieni tactici de sabotaj.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro