Ne trebuie ochelari de soare? Dar port ochelari de vedere…ce pot sa fac?

In Stiri de ultima ora din lifestyle
pexels-barbara-ribeiro-4626219

Raspunsul la prima întrebare e sigur: Da, ne trebuie ochelari de soare.

Ochelarii de soare ne ajută să ne protejăm ochii de razele UV. Aproximativ 95% din razale ultraviolete sunt raze UVA și ne afectează încet, încet celulele și sunt principala cauză a fotoîmbătrânirii. Razele UVB (restul de 5% din razele ultraviolete) sunt oprite de nori și sticlă, dar au și mai multă energie decât UVA. Razele UVB, mai ales la expunere îndelungată, sunt cauza arsurilor pielii și pot provoca boli ale ochilor (cataractă, leziuni ale retinei, etc).

Prin urmare, dacă ne petrecem timpul la exterior (vara cand e lumina puternică, când stăm pe suprafața unei ape, iarna pe zăpadă), trebuie nepărat să purtăm ochelari de soare cu protecție UV. Dacă suntem purtători de ochelari de vedere, trebuie să ne asigurăm că aceștia au protecție la razele UV.

De altfel, o mulțime de oameni poartă ochelari de soare, ei sunt un accesoriu obligatoriu pentru cei pentru care moda e importantă. Au grija să aiba ochelari de soare mereu conformi cu tendințele, să îi asorteze cu ținuta. Alții îi poartă neaparat cu logo-ul unei firme celebre, mare, la vedere, ca o mărturie a succesului personal.

Citeste si aceasta stire:  Canapele, comode, măsuţe TV - cum le integrezi într-un living modern

Scopul ochelarilor de soare este totusi cel de a ne proteja ochii și a ne face să ne simțim bine. Evident că îi vom alege să ne vină bine, să se potrivească stilului nostru, să fie în ton cu felul nostru de a fi. Dar neaparat, trebuie să ne asigurăm ca lentilele ochelarilor de soare, fashion sau nu, să ne protejeze cu adevărat.

Și nu trebuie să uităm să protejăm și ochii copiilor noștri. Asa cum avem grijă de ei permanent, trebuie să ne îngrijim ca și ochii lor să fie feriți de pericolul razelor nocive.

Și atunci, cum alegem ochelarii de soare?

Forma ramelor trebuie să ne asigure protecția ochilor, dar să se potrivescă feței noastre, stilului nostru, vârstei. Cu privire la lentile, avem posibilitatea să alegem diferite nuanțe de culoare, dar neaparat trebuie să ne asigurăm că au cu adevarat protecție împotriva razelor UV.

Pentru asta trebuie să ne adresăm unui magazin specializat sau oricarui magazin unde putem fi siguri de calitatea produselor.

Ce facem dacă purtăm permanent ochelari de vedere?

Citeste si aceasta stire:  Eficienta tigarilor electronice: Ce trebuie sa stii despre vaporizatoare

Acum există soluții care mai de care mai interesante.

Avem oricând varianta să purtăm când suntem afară lentile colorate care au dioptriile noastre necesare pentru vederea la distanța sau chiar pentru citit pe sezlong. Problema e că trebuie să îi înlocuim când intrăm în casă cu ochelarii obisnuiti, cu lentile incolore.

Putem să optăm pentru lentile fotocromatice (lentile heliomate). Acestea sunt lentile care la interior sunt incolore, dar la lumina soarelui iși schimbă culoarea, devenind niste adevarate lentile pentru ochelari de soare. Avantajul este evident: avem întotdeuna la îndemană ce ne trebuie pentru a vedea bine și a avea ochii protejati. Variantele la alegere sunt multiple: diverse culori, nuanțe si viteze de reacție (viteza cu care lentila se întunecă și apoi își revine la starea incoloră) la diverse prețuri.

O a treia variantă sunt ramele “fit over”, rame cu lentile colorate, cu protecție UV care se atasează peste ochelarii noștri permanenți de vedere.

Soluția “ochelari clip on” este și ea o variantă foarte interesantă. Constă într-o rama de ochelari pe care vă montați lentilele dumneavoastră obișnuite de vedere, peste care se atasează cand e nevoie o ramă complementară cu lentilele care protejează de lumina soarelui. Cea mai buna variantă este cea oferita de ramele de ochelari clip on magnetic, care are avantajul că se aplică și se îndepartează foarte usor, rama dublă rezultată prin alipirea celor două rame fiind în continuare foarte subtire (practic, este invizibil faptul ca sunt două rame suprapuse). Aceste rame sunt disponibile într-o multitudine de  forme, culori și materiale, atât pentru femei, pentru bărbati și foarte nimeriți pentru adolescenți. Exista chiar rame cu un set întreg de alte rame complementare (cu lentile de soare obișnuite, lentile de soare cu efect oglinda, cu lentile pentru condus și altele pentru lucrul la calculator), confecționate din materiale foarte ușoare și rezistente.

Citeste si aceasta stire:  Activitate pentru Școala Altfel: pictura cu nisip colorat, activitate creativă pentru copii, cu multe avantaje

Purtători de ochelari de vedere sau nu, important e să vă protejati ochii. E clar ca aveți variante de unde puteți alege.

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora