Nicușor Dan anunță demiteri la Primăria Capitalei

In Stiri de actualitate din Romania

Conștient de dezastrul lăsat în urmă de primarul PSD Gabriela Firea, prin firmele căpușă de la Primăria Generală, primarul ales, Nicușor Dan a anunțat și primele măsuril pe care le va lua la preluarea mandatului. Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că, după demararea procedurilor pentru marile probleme pe care le are Bucureştiul, vor urma demiteri în aparatul instituţional, amintind totodată că angajamentul politic priveşte “desfiinţarea marii majorităţi a companiilor municipale”. “Dincolo de începerea tuturor procedurilor pentru marile probleme pe care Bucureştiul le are – termoficare, trafic, poluare -, o să vedeţi nişte demiteri de la noi din aparat, pentru că, dacă oamenii ăia au încălcat legea şi instanţa a decis asta, nu putem să continuăm cu ei”, a declarat Nicuşor Dan, înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor. Întrebat dacă va schimba sau desfiinţa companiile municipale, Nicuşor Dan a spus: “Este o decizie pe care o să o ia Consiliul General. Acordul politic la care ne-am angajat vizează desfiinţarea marii majorităţi a companiilor municipale”. El a adăugat că “este obligatoriu ca Termoenergetica să rămână, pentru că este cea care a preluat atribuţiile RADET”. “Există şi oameni şi contracte în curs care, în optica mea, trebuie să fie preluate de administraţiile din care aceste companii de fapt au plecat”, a menţionat Nicuşor Dan. Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că este puţin probabil ca Primăria Generală să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti, motivând că situaţia economică este una dificilă iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe. Întrebat înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor dacă bucureştenii vor mai avea târguri de Crăciun sau de Paşti, el a spus: “Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”. Nicuşor Dan a adăugat că printre urgenţele Capitalei se află poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private. “E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Citeste si aceasta stire:  Prima zapada a luat Romania prin surprindere. Localitati fara curent, apa si caldura!

You may also read!

Noul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul telefon al companiei chineze

Huawei a lansat pe 22 octombrie noul său telefon Mate 40, cel mai sofisticat al companiei controlate de puterea

Read More...

48 de sud-coreeni au murit dupa vaccinul antigripal

Autoritatile de la Seul afirma insa ca nu e nicio legatura intre decese si vaccin si ca programul va

Read More...

Presedintele Poloniei are COVID

Presedintele polonez, Andrzej Duda, in varsta de 48 de ani, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Administratia prezidentiala

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora