Nicușor Dan anunță demiteri la Primăria Capitalei

In Stiri de actualitate din Romania

Conștient de dezastrul lăsat în urmă de primarul PSD Gabriela Firea, prin firmele căpușă de la Primăria Generală, primarul ales, Nicușor Dan a anunțat și primele măsuril pe care le va lua la preluarea mandatului. Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că, după demararea procedurilor pentru marile probleme pe care le are Bucureştiul, vor urma demiteri în aparatul instituţional, amintind totodată că angajamentul politic priveşte “desfiinţarea marii majorităţi a companiilor municipale”. “Dincolo de începerea tuturor procedurilor pentru marile probleme pe care Bucureştiul le are – termoficare, trafic, poluare -, o să vedeţi nişte demiteri de la noi din aparat, pentru că, dacă oamenii ăia au încălcat legea şi instanţa a decis asta, nu putem să continuăm cu ei”, a declarat Nicuşor Dan, înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor. Întrebat dacă va schimba sau desfiinţa companiile municipale, Nicuşor Dan a spus: “Este o decizie pe care o să o ia Consiliul General. Acordul politic la care ne-am angajat vizează desfiinţarea marii majorităţi a companiilor municipale”. El a adăugat că “este obligatoriu ca Termoenergetica să rămână, pentru că este cea care a preluat atribuţiile RADET”. “Există şi oameni şi contracte în curs care, în optica mea, trebuie să fie preluate de administraţiile din care aceste companii de fapt au plecat”, a menţionat Nicuşor Dan. Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că este puţin probabil ca Primăria Generală să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti, motivând că situaţia economică este una dificilă iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe. Întrebat înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor dacă bucureştenii vor mai avea târguri de Crăciun sau de Paşti, el a spus: “Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”. Nicuşor Dan a adăugat că printre urgenţele Capitalei se află poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private. “E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Citeste si aceasta stire:  Începe relaxarea, pe fondul înmulțirii cazurilor de Covid britanic

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora