“Nu vă mai satură Dumnezeu!” Parlamentul a oficializat „pensiile speciale”

In Stiri de actualitate din Romania

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legii pensiilor, lege care a fost reexaminată după decizia Curţii Constituţionale. În plen au fost 197 voturi ‘pentru’, niciun vot ‘împotrivă’ şi 70 abţineri.
Iniţiatorul acestui proiect, care menţine aşa-zisele “legi speciale” este nimeni altul decât fostul ministru al muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Ea a spus că au fost foarte puţine modificări pentru că legea nu a fost declarată constituţională în ansamblul său, ci Curtea a cerut la trei paragrafe să fie nişte clarificări.
Opoziţia a contestat noua formulă a legii pe motiv că actuala majoritate nu a vrut să adopte o lege care să garanteze în mod real dreptul la pensie”.
Mai mult, reprezentanţii Opoziţiei susţin că nu au fost abrogate pensiile speciale, în condiţiile în care nu există bani pentru aceste pensii uriaşe.

“Nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale!”, a răbufnit un reprezentant al Opoziţiei.
Lia Olguţa Vasilescu a precizat că Guvernul a plafonat pensiile speciale. “Suntem singurul guvern care a plafonat pensiile speciale, din 2017. Ne-a costat la vot”, a declarat Olguţa Vasilescu, care i-a acuzat de ipocrizie pe cei din Opoziţie.
Potrivit proiectului adoptat, s-a modificat definiţia stagiului minim de cotizare, fiind eliminată referirea la pensia de invaliditate. În acest sens, stagiul minim de cotizare este perioada minimă de timp prevăzută de prezenta lege în care asiguraţii au realizat stagiu de cotizare pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă şi care nu cuprinde perioadele asimilate.
De asemenea, a fost modificată definiţia pensionarului, în sensul că acesta este “persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege”, fiind eliminat stagiul minim de 15 ani pentru acordarea pensiei de invaliditate.

Citeste si aceasta stire:  Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro