San Francisco a devenit primul oraş care interzice vânzarea ţigărilor electronice

In Stiri externe de ultima ora

Metropola americană San Francisco a devenit primul oraş din lume care a interzis vânzarea de ţigarete electronice  până când nu va fi publicată o analiză clară a efectelor pe care aceste dispozitive le au asupra sănătăţii. Oficialii metropolei americane au votat o lege care le interzice magazinelor să vândă dispozitivele şi de asemenea le interzice magazinelor online să livreze aceste ţigarete la adresele din oraş. Asta în condiţiile în care oraşul californian este locul în care îşi are sediul Juul Labs, cel mai popular producător de ţigarete electronice din Statele Unite.

Compania respectivăa reacţionat şi a spus că măsura urmează să-i îtoarcă pe fumători la ţigările tradiţionale şi să creeze o piaţă neagră înfloritoare.

Primarul din San Francisco, London Breed, are 10 zile la dispoziţie pentru a semna noua lege, însă a precizat că este de acord cu acest proiect. Legea va intra în vigoare şi va aplicată la şapte luni de la adoptare, chiar dacă există informaţii potrivit cărora firmele de ţigarete vor contecta la tribunal decizia.

Citeste si aceasta stire:  Italia susține proiectul Chinei privind Noul Drum al Mătăsii

Activiştii care se opun ţigărilor electronice susţin că aceste companii se focusează în mod intenţionat pe tineri, cărora le oferă produse aromate. De aceea, activiştii spun că de la trecerea tinerilor de la ţigări electronice la cele obişnuite nu mai este decât un pas.

La începutul acestui an, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a emis o propunere prin care le oferă companiilor termen până în 2021 să aibă produsele de ţigarete electronice evaluate oficial.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, numărul adolescenţilor americani care au recunoscut că folosesc nicotină a crescut cu aproape 36% anul trecut faţă de anul precedent, date atribuite creşterii vânzării de ţigarete electronice.

Legea stabileşte că doar persoanele peste 18 ani pot cumpăra tutun, deşi în unele state, printre care şi California, limita este de 21 de ani.

În fiecare an, 40.000 de oameni mor în California din cauza efectelor tutunului.

You may also read!

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Razboiul gazelor dintre Rusia-Ucraina poate duce la scumpiri in Romania

Rusia si Ucraina negociaza de multa vreme un nou acord privind tranzitul gazului rusesc spre Europa. Pana acum, fara

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora