San Francisco a devenit primul oraş care interzice vânzarea ţigărilor electronice

In Stiri externe de ultima ora

Metropola americană San Francisco a devenit primul oraş din lume care a interzis vânzarea de ţigarete electronice  până când nu va fi publicată o analiză clară a efectelor pe care aceste dispozitive le au asupra sănătăţii. Oficialii metropolei americane au votat o lege care le interzice magazinelor să vândă dispozitivele şi de asemenea le interzice magazinelor online să livreze aceste ţigarete la adresele din oraş. Asta în condiţiile în care oraşul californian este locul în care îşi are sediul Juul Labs, cel mai popular producător de ţigarete electronice din Statele Unite.

Compania respectivăa reacţionat şi a spus că măsura urmează să-i îtoarcă pe fumători la ţigările tradiţionale şi să creeze o piaţă neagră înfloritoare.

Primarul din San Francisco, London Breed, are 10 zile la dispoziţie pentru a semna noua lege, însă a precizat că este de acord cu acest proiect. Legea va intra în vigoare şi va aplicată la şapte luni de la adoptare, chiar dacă există informaţii potrivit cărora firmele de ţigarete vor contecta la tribunal decizia.

Citeste si aceasta stire:  Marea Britanie e paralizata de o pana de curent de proportii

Activiştii care se opun ţigărilor electronice susţin că aceste companii se focusează în mod intenţionat pe tineri, cărora le oferă produse aromate. De aceea, activiştii spun că de la trecerea tinerilor de la ţigări electronice la cele obişnuite nu mai este decât un pas.

La începutul acestui an, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a emis o propunere prin care le oferă companiilor termen până în 2021 să aibă produsele de ţigarete electronice evaluate oficial.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, numărul adolescenţilor americani care au recunoscut că folosesc nicotină a crescut cu aproape 36% anul trecut faţă de anul precedent, date atribuite creşterii vânzării de ţigarete electronice.

Legea stabileşte că doar persoanele peste 18 ani pot cumpăra tutun, deşi în unele state, printre care şi California, limita este de 21 de ani.

În fiecare an, 40.000 de oameni mor în California din cauza efectelor tutunului.

You may also read!

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Cillian Murphy, eroul din Peaky Blinders si Oppenheimer, noua față a modei masculine Versace

Celebra casa de moda de lux a anuntat ca noua sa emblema pentru vestimentatia masculina este nimeni altul decat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro