Occidentul interzice importul de caviar, vodcă și diamante din Rusia

In Stiri de afaceri de ultima ora

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că naţiunile cele mai industrializate din grupul G7 vor revoca statutul comercial al naţiunii celei mai favorizate pentru Rusia şi SUA vor interzice importurile de fructele de mare, alcool şi diamante provenite din Rusia, informează Reuters.

Decizia va reprezenta o “altă lovitură devastatoare” pentru Rusia, care îşi continuă agresiunea în Ucraina, a spus Biden. Preşedintele Vladimir Putin este “un agresor, agresorul”, a spus Biden, şi trebuie “să plătească un preţ”.

El a mai spus că SUA vor adăuga noi nume pe lista oligarhilor ruşi sancţionaţi şi vor interzice exportul de produse lux în Rusia.

“Aceştia sunt ultimii paşi pe care îi facem, dar nu sunt cei din urmă”, a afirmat Biden.

Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri interdicţia de a exporta produse de lux cu destinaţia Rusia şi Belarus, informează France Presse.

“Nu îi vom permite lui Vladimir Putin şi prietenilor săi să continue să trăiască în opulenţă provocând în acelaşi timp enorme suferinţe în întreaga Europă de Est”, a comentat într-un comunicat secretarul american pentru comerţ Gina Raimondo.

Citeste si aceasta stire:  Produsele de îmbrăcăminte blue-jeans s-ar putea scumpi peste tot în lume

Interdicţia îi vizează de asemenea pe oligarhii ruşi şi belaruşi care trăiesc peste hotare.

Lipsirea Rusiei de statutul naţiunii cele mai favorizate deschide drumul pentru impunerea de tarife de către SUA şi aliaţii lor la o gamă largă de bunuri ruse, ceea ce ar intensifica şi mai mult presiunea asupra unei economii care se îndreaptă deja spre o “recesiune profundă”, notează Reuters.

Fiecare ţară trebuie să implementeze schimbarea în statutul comercial al Rusiei în conformitate cu legile proprii, au declarat surse din administraţie.

În SUA, înlăturarea statutului Rusiei de “relaţii comerciale permanente normale” va necesita un act legislativ al Congresului, dar congresmenii din ambele tabere şi-au exprimat deja sprijinul pentru măsură.

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro