Occidentul interzice importul de caviar, vodcă și diamante din Rusia

In Stiri de afaceri de ultima ora

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că naţiunile cele mai industrializate din grupul G7 vor revoca statutul comercial al naţiunii celei mai favorizate pentru Rusia şi SUA vor interzice importurile de fructele de mare, alcool şi diamante provenite din Rusia, informează Reuters.

Decizia va reprezenta o “altă lovitură devastatoare” pentru Rusia, care îşi continuă agresiunea în Ucraina, a spus Biden. Preşedintele Vladimir Putin este “un agresor, agresorul”, a spus Biden, şi trebuie “să plătească un preţ”.

El a mai spus că SUA vor adăuga noi nume pe lista oligarhilor ruşi sancţionaţi şi vor interzice exportul de produse lux în Rusia.

“Aceştia sunt ultimii paşi pe care îi facem, dar nu sunt cei din urmă”, a afirmat Biden.

Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri interdicţia de a exporta produse de lux cu destinaţia Rusia şi Belarus, informează France Presse.

“Nu îi vom permite lui Vladimir Putin şi prietenilor săi să continue să trăiască în opulenţă provocând în acelaşi timp enorme suferinţe în întreaga Europă de Est”, a comentat într-un comunicat secretarul american pentru comerţ Gina Raimondo.

Citeste si aceasta stire:  Omul de afaceri Ioan Niculae se numara printre beneficiarii gazelor naturale din productie nationala la pret plafonat

Interdicţia îi vizează de asemenea pe oligarhii ruşi şi belaruşi care trăiesc peste hotare.

Lipsirea Rusiei de statutul naţiunii cele mai favorizate deschide drumul pentru impunerea de tarife de către SUA şi aliaţii lor la o gamă largă de bunuri ruse, ceea ce ar intensifica şi mai mult presiunea asupra unei economii care se îndreaptă deja spre o “recesiune profundă”, notează Reuters.

Fiecare ţară trebuie să implementeze schimbarea în statutul comercial al Rusiei în conformitate cu legile proprii, au declarat surse din administraţie.

În SUA, înlăturarea statutului Rusiei de “relaţii comerciale permanente normale” va necesita un act legislativ al Congresului, dar congresmenii din ambele tabere şi-au exprimat deja sprijinul pentru măsură.

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora