Omagiu parintelui limbii italiene, Dante Alighieri

In Stiri culturale de ultima ora

In 2021 se implinesc 700 de ani de la moartea genialului poet si filozof, iar Galeria Uffizi din Florenta il omagiaza pe Dante printr-o expozitie online de ilustratii rare din capodopera sa, Divina Comedia.

Este vorba despre 88 de desene,  care au fost expuse public doar de doua ori pana acum. Desenele au fost prelucrate digital si aduse la rezolutie inalta,  astfel incat sa poata fi admirate online. Ilustratiile din Divina Comedie poarta semnatura artistului renascentist Federico Zuccari.

“Toti cei interesati sa studieze opera lui Dante au acum la dispozitie aceste ilustratii, care reprezinta o resursa de nepretuit pentru a intelege mai bine scrierile lui Dante” – a declarat Eike Schmidt, directorul galeriilor Uffizi. Pana acum, cele 88 de lucrari au fost expuse publicului, partial, doar in doua ocazii: in 1865 si in 1993. In restul timpului s-au aflat in custodia Sectiei de Grafica şi Ilustratii a muzeului Uffizi, unde au putut fi consultate doar de experti si de academicieni.

Citeste si aceasta stire:  Ursul de Aur de la Berlin a revenit unui film iranian

Dante Alighieri este considerat parintele limbii italiene, iar poemul epic in trei parti, Divina Comedie, figureaza printre capodoperele literaturii universale din toate timpurile.

Desenele disponibile acum gratuit pe internet sunt in penita, in nuante contrastante de negru si rosu si constituie cel mai impresionant grup de ilustratii ale operei Divina Comedie de dinainte de secolul al XIX- lea.

Monica

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro