Omagiu parintelui limbii italiene, Dante Alighieri

In Stiri culturale de ultima ora

In 2021 se implinesc 700 de ani de la moartea genialului poet si filozof, iar Galeria Uffizi din Florenta il omagiaza pe Dante printr-o expozitie online de ilustratii rare din capodopera sa, Divina Comedia.

Este vorba despre 88 de desene,  care au fost expuse public doar de doua ori pana acum. Desenele au fost prelucrate digital si aduse la rezolutie inalta,  astfel incat sa poata fi admirate online. Ilustratiile din Divina Comedie poarta semnatura artistului renascentist Federico Zuccari.

“Toti cei interesati sa studieze opera lui Dante au acum la dispozitie aceste ilustratii, care reprezinta o resursa de nepretuit pentru a intelege mai bine scrierile lui Dante” – a declarat Eike Schmidt, directorul galeriilor Uffizi. Pana acum, cele 88 de lucrari au fost expuse publicului, partial, doar in doua ocazii: in 1865 si in 1993. In restul timpului s-au aflat in custodia Sectiei de Grafica şi Ilustratii a muzeului Uffizi, unde au putut fi consultate doar de experti si de academicieni.

Citeste si aceasta stire:  A murit marele actor scoțian Sean Connery

Dante Alighieri este considerat parintele limbii italiene, iar poemul epic in trei parti, Divina Comedie, figureaza printre capodoperele literaturii universale din toate timpurile.

Desenele disponibile acum gratuit pe internet sunt in penita, in nuante contrastante de negru si rosu si constituie cel mai impresionant grup de ilustratii ale operei Divina Comedie de dinainte de secolul al XIX- lea.

Monica

You may also read!

O vedetă din serialul ”Peaky Blinders” a murit la 52 de ani

Tragedie în cinematografia britanică și mondială. Celebra actriţa britanică Helen McCrory, care s-a remarcat în filme jucând în producții

Read More...

România pregătește expulzarea unor diplomați ruși, după modelul SUA

Toată lumea se aștepta ca Administrația Joe Biden să fie una mai liniștită, după controversatul mandat al lui Joe

Read More...
tipuri aer conditionat Vollmax

Avantajele aerului conditionat multi split de la Vollmax

Fiecare utilizator de aer conditionat isi doreste tot ce este mai bun pentru locuinta si pentru confortul sporit al

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora