Omagiu parintelui limbii italiene, Dante Alighieri

In Stiri culturale de ultima ora

In 2021 se implinesc 700 de ani de la moartea genialului poet si filozof, iar Galeria Uffizi din Florenta il omagiaza pe Dante printr-o expozitie online de ilustratii rare din capodopera sa, Divina Comedia.

Este vorba despre 88 de desene,  care au fost expuse public doar de doua ori pana acum. Desenele au fost prelucrate digital si aduse la rezolutie inalta,  astfel incat sa poata fi admirate online. Ilustratiile din Divina Comedie poarta semnatura artistului renascentist Federico Zuccari.

“Toti cei interesati sa studieze opera lui Dante au acum la dispozitie aceste ilustratii, care reprezinta o resursa de nepretuit pentru a intelege mai bine scrierile lui Dante” – a declarat Eike Schmidt, directorul galeriilor Uffizi. Pana acum, cele 88 de lucrari au fost expuse publicului, partial, doar in doua ocazii: in 1865 si in 1993. In restul timpului s-au aflat in custodia Sectiei de Grafica şi Ilustratii a muzeului Uffizi, unde au putut fi consultate doar de experti si de academicieni.

Citeste si aceasta stire:  Regizorul Alexandru Darie a încetat din viață

Dante Alighieri este considerat parintele limbii italiene, iar poemul epic in trei parti, Divina Comedie, figureaza printre capodoperele literaturii universale din toate timpurile.

Desenele disponibile acum gratuit pe internet sunt in penita, in nuante contrastante de negru si rosu si constituie cel mai impresionant grup de ilustratii ale operei Divina Comedie de dinainte de secolul al XIX- lea.

Monica

You may also read!

image001

Motocicletele KTM EXC excelează pe segmentul enduro

Lineup-ul KTM EXC este compus din dirtbike-uri moderne, capabile să înfrunte cu brio situațiile critice pe traseu. Performanța off

Read More...
image001

Motocicleta KTM 390 ADVENTURE ’21 – Partenerul ideal de călătorie

După restricțiile de călătorie impuse de pandemie, cu toții avem o dorință mai mare de a ieși din casă

Read More...
image001

Sea-Doo Spark, cel mai accesibil skijet

Gama de skijeturi Sea-Doo Spark vă permite să mențineți distracția pe apă la cote înalte, întrucât aduce dotări moderne,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora