Panica la OMS: criticatul tratat pandemic ar putea fi intarziat

In Stiri externe de ultima ora

Controversatul document – cu prevederi obligatorii – va impune tarile semnatare sa aplice, in caz de pandemie, directivele venite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Romania nu da semne ca s-ar opune.

Se instaleaza panica la Organizatia Mondiala a Sanatatii – este posibil ca documentele sa nu fie gata la timp si sa nu poata fi semnata in mai, asa cum se preconiza.

„Trebuie sa recunosc ca sunt ingrijorat ca tarile membre nu vor putea respecta termenul. Sunt o serie de probleme importante care inca nu au fost rezolvate” – a declarat seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, el insusi un personaj extrem de criticat pentru atitudinea din timpul pandemiei COVID-19 si a vaccinarii. Multi spun ca Tedros este omul chinezilor. La o conferinta la Geneva, directorul-general al OMS a declarat ca, dupa parerea lui, daca se intarzie adoptarea Tratatului Pandemic si a Reglementarilor Internationale privind Sanatatea „generatiile viitoare nu ne vor ierta”.

Totusi, daca aceste documente vor fi adoptate, OMS devine, practic, o putere supra nationala, la viitoarea pandemie; directorul-general OMS poate decide orice, iar tarile semnatare trebuie sa se conformeze. Practic, decizia nationala nu va mai exista. Toate tarile care semneaza documentul vor avea obligatia juridica de a aplica masurile cerute de OMS, inclusiv carantinarea, vaccinarea obligatorie, limitarea deplasarilor. Sunt doar cateva dintre punctele extrem de controversate si criticate. Spre deosebire de alte tari, in Romania dezbaterea publica a acestor aspecte lipseste complet din peisajul mass-media centrala.

Citeste si aceasta stire:  Cel mai căutat om din Marea Britanie a fost prins în România

Oficial, noile documente OMS au drept scop pregatirea omenirii pentru viitoarea pandemie, astfel incat sa nu se repete greselile din timpul COVID-19. Doar ca aceste masuri, devenite obligatorii prin semnare, ridica multe semne de intrebare, grave, privind respectarea libertatilor fundamentale si a dreptului la libera alegere in privinta sanatatii.

Monica

 

 

You may also read!

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Ultimele noutati privind alegerile prezidentiale de duminica

La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro