Parisul în alertă! Turnul Eiffel a fost evacuat urgent

In Stiri externe de ultima ora

Mii de turişti au fost evacuaţi de urgenţă astăzi din Turnul Eiffel din Paris, după ce autorităţile franceze au emis o alertă de securitate. Alarma a fost dată după ce un individ a reuşit să se caţere pe structura de metal din capitala Franţei, şi a ajuns până la etajul al doilea. Forţele de ordine au reuşit să îl detecteze pe alpinistul de ocazia la etajul al treilea al turnului, iar omul a ajuns aproape de vârful edificiului, însă nu și reținut sau oprit. La locul incidentului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, de pompieri şi de salvare. Oficialii francezi au izolat Turnul Eiffel, iar persoanele aflate în zonă au fost rugate să ocolească monumentul din inima Parisului.  

“A fost detectat un cățărător. Apoi a fost aplicată procedura obișnuită în astfel de cazuri. În primul rând, trebuie oprit să se cațăre mai departe, dar în acest caz am fost nevoiți să evacuăm întreg turnul”, a explicat pentru Le Figaro o sursă din serviciile de securitate. Sursa citată nu a precizat despre câți turiști a fost vorba în operațiunile de evacuare, dar de obicei în Turnul Eiffel sunt câteva mii de persoane la orele de vârf. Le Figaro a precizat că au intervenit echipaje ale Brigăzii de cercetare și Intervenție (BRI). De altfel, specialiștii BRI au reușit să intre în contact cu cățărătorul dar nu au aflat care sunt motivele gestului său extrem. La baza turnului Eiffel s-au adunat câteva sute de turiști care privesc în sus spre edificiu pentru a încerca să îl vadă pe alpinist. Acesta nu este primul individ care face o astfel de cascadorie. În octombrie 2017, Turnul Eiffel a fost evacuat în totalitate din cauza prezenței unei persoane pe un stâlp, care amenința că se sinucide. Poliția a reușit, la vremea respectivă, să îl facă pe tânărul acela să renunțe la gestul extrem. Iar în 1996, turnul a fost escaladat în întregime de cunoscutul cățărător Alain Robert, supranumit Omul Păianjen, care a ajuns în vârf după 45 de minute.

Citeste si aceasta stire:  Victorie categorică a partidului Maiei Sandu la alegerile din Republica Moldova

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora