Pasaportul digital pentru vaccinati va fi introdus in curand de mai multe tari

In Stiri externe de ultima ora

Potrivit autoritatilor daneze, in 3 sau 4 luni, cei care au fost vaccinati anti COVID vor fi primi un pasaport digital. Ungaria e deja pe ultima suta de metri pentru a pune la punct acest document digital.

Guvernul din Danemarca a precizat ca va fi ca un pasaport suplimentar. Documentul va fi salvat in telefonul personal si, la nevoie, persoana va putea dovedi ca s-a vaccinat. Se spera ca prin acest pasaport digital de vaccinare viata va reveni la normal cat mai curand. Ministrul de finante din Danemarca a precizat ca, odata ce tehnologia digitala va fi gata, se va decide exact cum poate fi folosit acest pasaport. Ideea guvernului danez, lansata inca de acum o luna, a starnit dezbateri aprinse. Unele partide si organizatii pentru apararea drepturilor civile considera s-ar putea creea divizare sociala si marginalizarea celor ce nu sunt vaccinati.

Ungaria, Estonia si Islanda sunt tarile europene care au progresat cel mai mult in realizarea pasaportului de vaccinare. Islanda a anuntat deja ca va emite certificatele de vaccinare, dar, deocamdata, acestea nu sunt recunoscute in alte tari. Sunt utile insa, spun autoritatile, pentru ca la intoarcerea din strainatate, islandezii vaccinati cu ambele doze nu vor mai fi obligati sa se testeze sau sa stea in carantina.

Citeste si aceasta stire:  Virusul mutant din Marea Britanie a ajuns în China

Asociatia Europeana a Transportatorilor Aerieni – IATA – a anuntat, in repetate randuri, ca pasaportul de vaccinare e solutia pentru revenirea la normalitate si pentru zborul in siguranta.

Germania: nu esti vaccinat, nu mergi la spectacole

CTS Eventim, principla platforma de evenimente din Germania, ar putea limita vanzarea biletelor la persoanele care s-au vaccinat anti COVID. Surse din presa germana afirma ca directorul companiei e de parere ca, daca exista vaccin suficient si toata lumea se poate vaccina, sectorul privat ar putea include aceasta cerinta pentru accesul la evenimente.

Monica

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro