Poluare masivă în București, în urma unor incendii de vegetație și gunoaie

In Stiri de actualitate din Romania

Pompierii intervin cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată (stuf) şi dejecţii provenite de la o fermă de porci, deversate în două bataluri, pe un teren între localităţile Periş şi Dârza, din judeţul Ilfov. “Suprafaţa estimată este de aproximativ 20.000 de mp, fiind o ardere mocnită, fără pericol de extindere. Din cauza particularităţilor zonei, nu se poate înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului. În sprijinul resurselor menţionate au mai fost direcţionate încă patru autospeciale de stingere de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă”, informează miercuri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).
Incendiul a fost anunţat marţi dimineaţa şi au acţionat trei echipaje de stingere.
Operaţiunile au fost reluate miercuri dimineaţă.

Evoluţia norului de fum din zona Periş, judeţul Ilfov, va fi de relativă staţionare şi dispersie, apoi de deplasare uşoară către vest-sud-vest, pe parcursul zilei de miercuri, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). “Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Periş, jud. Ilfov – municipiul Bucureşti se apreciază că în cursul acestei zile circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) şi se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare şi dispersie, apoi de deplasare uşoară către vest-sud-vest”, subliniază meteorologii. Potrivit sursei citate, în intervalul menţionat, în zona de interes cerul va fi senin.

Citeste si aceasta stire:  Un demonstrant anti-guvernamental castiga la CEDO

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza emisă miercuri.

În noaptea de marţi spre miercuri, ca urmare a unui incendiu de vegetaţie produs pe o suprafaţă de 30.000 mp, din zona Periş (judeţul Ilfov), la ora actuală, ard mocnit bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate, conform ministrului Mediului, Costel Alexe.

“Echipele Gărzii de Mediu şi APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiilor de vegetaţie din zona Periş – Corbeanca – Buftea – Otopeni. Totodată, a fost solicitată intervenţia ISU pentru a elimina toate focarele active şi mocnite şi a preveni extinderea lor. Pe fondul creşterii incendiilor de vegetaţie din ultima perioadă, fac apel către populaţie să conştientizeze că aceste acţiuni, dincolo de disconfortul olfactiv, pot pune în pericol vieţi omeneşti, bunuri materiale şi mediul înconjurător, situaţii care pot genera adevărate tragedii”, a scris oficialul pe propria pagină de Facebook.

Citeste si aceasta stire:  1000 de militari americani ajung in Romania in zilele urmatoare

 

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora