Presedintele Iohannis cere parlamentului sa modifice urgent legea electorala

In Stiri politice de ultima ora

“Umilintele la care au fost supusi cetatenii romani la scrutinul din 26 mai nu trebuie sa se mai repete” – a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Presedintele cere guvernului sa elaboreze urgent un proiect de lege care sa poata fi adoptat de parlament pana la finalul actualei sesiuni. Klaus Iohannis a trimis o scrisoare premierului si presedintilor celor doua camere ale legislativului, in care sunt prezentate, in detaliu, concluziile la care a ajuns grupul de lucru de la Cotroceni, infiintat dupa incidentele din 26 mai, cand multi romani nu au putut vota, din cauza proastei organizari a scrutinului pentru europarlamentare si  referendum.

Masurile propuse de presedinte

Klaus Iohannis a precizat ca masurile propuse vizează reducerea birocratiei in cadrul procesului de votare, dotarea corespunzatoare a sectiilor de vot, modificarea legislatiei electorale , marirea numarului sectiilor de vot din strainatate, introducerea votului anticipat pentru alegerea presedintelui Romaniei, extinderea votului prin corespondenta la toate tipurile de alegeri. In prezent, se poate vota prin corespondenta doar la alegerile pentru parlamentul Romaniei.

Citeste si aceasta stire:  Adriana Cotel - numita in functia de presedinte al Casei Nationale de Sanatate

Sesiune extraordinara, daca e cazul

Presedintele Iohannis a declarat ca, daca se impune, va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului pentru a discuta in regim de urgenta proiectul de lege, astfel incat sa fie adoptat inaintea vacantei parlamentare.

Diaspora a stat la cozi ore intregi

Pe 26 mai, romanii din strainatate au fost siliti sa stea la cozi interminabile pentru a-si putea exercita dreptul de vot. Unii veniti de la distante mari, oamenii au stat in strada ore intregi, iar unii nici nu au apucat sa voteze. Ministerul roman de externe s-a laudat ca a organizat un numar record de sectii de vot, insa nu au fost suficiente sectii in zonele cu comunitati mari de romani.

Monica

 

You may also read!

Vasilica Dăncilă s-a semnat ”Bucătar-șef” într-un document oficial

Actuala șefă a PSD, Viorica Vasilica Dăncilă s-a semnat „bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și

Read More...

Radarul din componența sistemului Patriot a ieșit din linia de producție

Radarul din componența primului sistem Patriot achiziționat de țara noastră a ieșit de pe linia de producție și urmează

Read More...

Șoc. Vasilica Dăncilă dezvăluie că a dat meditații la matematică.

Dezvăluire incredibilă a candidatei PSD la Președinția României, Vasilica Dăncilă. Preşedintele PSD a declarat la postul național de televiziune

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora