Prințul Albert de Monaco, depistat cu coronavirus

In Stiri externe de ultima ora

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, însă va putea să continue să lucreze din apartamentele sale, întrucât “starea lui de sănătate nu suscită nicio îngrijorare”, au anunţat joi reprezentanţii Palatului din principatul monegasc.
“Prinţul Albert al II-lea de Monaco, testat la începutul acestei săptămâni, este pozitiv cu COVID-19. Starea lui de sănătate nu inspiră nicio îngrijorare”, a precizat într-un comunicat Palatul princiar, la trei zile după ce Serge Telle, posesorul funcţiei de ministru de stat, echivalentul funcţiei de prim-ministru, a anunţat la rândul său că a fost testat pozitiv.
Albert al II-lea este “atent monitorizat de medicul său curent şi de specialişti de la Centrul Medical Princesse Grace (CHPG)”, a adăugat casa princiară monegască.
Comunicatul oficial include un nou apel al prinţului Albert al II-lea, care îi îndeamnă pe rezidenţii din Monaco să respecte măsurile de izolare pentru a limita propagarea virusului.
Guvernul din Monaco a anunţat sâmbăta trecută închiderea “spaţiilor care primesc public, non-esenţiale pentru viaţa ţării” până la noi dispoziţii, inclusiv a cazinourilor, emblematice pentru imaginea şi istoria principatului.
În ceea ce priveşte aspectele religioase, Dioceza din Monaco testează în această perioadă rugăciunile online şi slujbele transmise pe internet. Noul arhiepiscop de Monaco şi-a invitat subordonaţii să împărtăşească iniţiativa episcopilor din Italia şi să se reunească simbolic la aceeaşi oră joi seară – dată la care este sărbătorit Sfântul Iosif – pentru a recita rugăciunea “Rozariul” la ora 21:00, ţinând în mâini o lumânare aprinsă în faţa unei ferestre sau o mică bucată de pânză albă.

Citeste si aceasta stire:  Tragedie in Ucraina: a cazut un elicopter in curtea unei gradinite

Negociatorul Uniunii Europene (UE) pentru Brexit, Michel Barnier, 69 de ani, a anunţat joi că a fost “testat pozitiv” la coronavirus, dar s-a arătat încrezător cu privire la starea sa de sănătate, într-o înregistrare video postată pe contul său de Twitter, informează AFP.
“Vreau să vă informez că am fost testat pozitiv pentru #COVID19. Mă simt bine şi am moralul bun. Urmez toate procedurile necesare, la fel şi echipa mea. Pentru cei afectaţi deja şi pentru toţi cei aflaţi în prezent în izolare, vom trece împreună şi peste asta”, a explicat francezul Michel Barnier în această înregistrare, în care apare în formă bună, îmbrăcat într-un pulover bordo, în faţa unei biblioteci mari din lemn.
În înregistrarea video, el şi-a exprimat “solidaritatea faţă de toate familiile, foarte numeroase, lovite de această boală” şi respectul “la adresa întregului personal medical, care face o muncă formidabilă”.
“Fiecare cetăţean, fiecare dintre noi are un rol de jucat pentru binele tuturor, pentru a câştiga această bătălie colectivă, acest război împotriva virusului”, a spus el, îndemnând la mai multă “solidaritate, unitate şi bunăvoinţă”. “Dacă vom da dovadă de toate acestea, cred că vom putea ieşi din această criză mai puternici ca înainte”, a conchis el.
Următorul ciclu de negocieri între Bruxelles şi Londra asupra relaţiei post-Brexit urma să aibă loc faţă în faţă începând de miercuri în capitala britanică. Însă el a fost anulat săptămâna trecută din cauza pandemiei de coronavirus.
Regatul Unit, care a ieşit din UE la 31 ianuarie, speră să semneze un acord cu UE până la 31 decembrie, când tranziţia post-Brexit se va încheia şi regulile comerciale europene nu vor mai fi aplicate de Londra.
Însă până acum britanicii au refuzat să ia în calcul o prelungire a acestei perioade de tranziţie. Ei au fixat pentru iunie data-limită pentru a conchide asupra negocierilor şi şanselor unui acord.
UE a dat publicităţii săptămâna aceasta un text de 441 de pagini a ceea ce ea crede că poate fi noul acord comercial cu Regatul Unit.
Londra intenţionează la rândul său să propună propriul text, care ar urma să fie mai puţin ambiţios decât ceea ce speră europenii.
În timpul primei runde de negocieri la începutul lui martie, Regatul Unit şi UE au recunoscut importanţa divergenţelor, în special asupra industriei piscicole, condiţiilor de concurenţă şi locul Curţii de Justiţie Europene.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora