Puțin peste 50% dintre elevii de clasa a VII-a și a VIII-a au luat peste 5 la Simularea pentru Bac

In Stiri din educatie de ultima ora

Ministerul Educației Naționale a anunțat că 53,1% dintre elevii de clasa a VIII-a și 52,4% dintre elevii de clasa a VII-a au luat medii mai mari sau egale cu 5 la simularea din cadrul Evaluării Naţionale. Examenele au avut loc în perioada 11-13 martie. Potrivit Ministerului Educației Naționale, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 69,1% la Limba şi literatura română, respectiv de 39,4% la Matematică.

În privința ratelor de participare, situația a fost în felul următor: 94,95% (166.590 de elevi dintr-un total de 175.463 de elevi de clasa a VIII-a) la Limba şi literatura română, 93,55% (9.797 de elevi dintr-un total de 10.473 de elevi eligibili) la Limba şi literatura maternă şi 94,31% (165.477 de elevi) la Matematică. De asemenea, 16 elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Ministerul subliniază că rezultate de la Evaluare vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

You may also read!

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui

Read More...

Nicio dovada ca Trump ar fi colaborat cu rusii

A fost facut public raportul intocmit dupa 2 ani de ancheta de procurorul special Robert Mueller. Documentul, de 400

Read More...

Un robot a devenit prezentator de știri la postul național de televiziune din Rusia

Postul național de televiziune din Rusia, Rossiya 24, a introdus un robot pe post de prezentator pentru unele buletine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora