Un milion de britanici au demonstrat la Londra pentru a cere un al doilea referendum pentru UE

In Stiri externe de ultima ora

Aproape un milion de persoane au demonstrat la Londra pentru a cere un nou referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană. Manifestația are loc pe fondul impasului la care s-a ajuns în Parlamentul de la Londra în privința găsirii unei căi valabile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, eveniment care ar trebui să aibă loc, teoretic, pe 29 martie.

Organizatorii campaniei prin care se cere organizarea unui noi referendum au amplasat o scenă în fața clădirii Parlamentului britanic unde zeci de vorbitori au adus argumente în favoarea rămânerii în UE. Premierul Theresa May este supusă unor presiuni tot mai mari pentru a demisiona din funcție după ce a refuzat ca acordul privind Brexit să mai fie supus unui alt vor al membrilor Parlamentului. Surse de la Downing Street 10, citate de presa britanică, susțin că sunt discuții în desfășurare pentru un program referitor la demisia premierului May.

Susţinătorii rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană au mărșăluit prin Londra, de la Marble Arch de lângă Hyde Park, până la reședința parlamentul de la Westminster.

Citeste si aceasta stire:  Spaniolii merg astazi la vot

În acest timp, o petiție online pentru anularea Brexitului a adunat în doar trei zile peste 4 milioane de semnături, în urma apelului lansat de premierul Theresa May deputaţilor pentru a ratifica acordul de ieșire din Uniune.
Premierul May a exclus în repetate rânduri organizarea unui nou referendum pentru sau împotriva Brexitului, fiind de părere că această acțiune ar adânci divizările şi ar slăbi sprijinul democraţiei. Potrivit adepților Brexitului, un al doilea referendum ar declanşa o criză constituţională gravă.

You may also read!

USR și-a desemnat candidatul la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei. "Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul

Read More...

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora