Un milion de britanici au demonstrat la Londra pentru a cere un al doilea referendum pentru UE

In Stiri externe de ultima ora

Aproape un milion de persoane au demonstrat la Londra pentru a cere un nou referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană. Manifestația are loc pe fondul impasului la care s-a ajuns în Parlamentul de la Londra în privința găsirii unei căi valabile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, eveniment care ar trebui să aibă loc, teoretic, pe 29 martie.

Organizatorii campaniei prin care se cere organizarea unui noi referendum au amplasat o scenă în fața clădirii Parlamentului britanic unde zeci de vorbitori au adus argumente în favoarea rămânerii în UE. Premierul Theresa May este supusă unor presiuni tot mai mari pentru a demisiona din funcție după ce a refuzat ca acordul privind Brexit să mai fie supus unui alt vor al membrilor Parlamentului. Surse de la Downing Street 10, citate de presa britanică, susțin că sunt discuții în desfășurare pentru un program referitor la demisia premierului May.

Susţinătorii rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană au mărșăluit prin Londra, de la Marble Arch de lângă Hyde Park, până la reședința parlamentul de la Westminster.

Citeste si aceasta stire:  Ministrul chinez de Externe, în vizită la Ambasada României de la Beijing

În acest timp, o petiție online pentru anularea Brexitului a adunat în doar trei zile peste 4 milioane de semnături, în urma apelului lansat de premierul Theresa May deputaţilor pentru a ratifica acordul de ieșire din Uniune.
Premierul May a exclus în repetate rânduri organizarea unui nou referendum pentru sau împotriva Brexitului, fiind de părere că această acțiune ar adânci divizările şi ar slăbi sprijinul democraţiei. Potrivit adepților Brexitului, un al doilea referendum ar declanşa o criză constituţională gravă.

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora