Revoltă anti-Covid într-un oraș de 19 milioane de oameni din China

In Stiri externe de ultima ora

Mii de oameni din orașul Guangzhou din sudul Chinei s-au revoltat față de măsurile impuse în continuare de către autoritățile comuniste pentru limitarea răspândirii viruslui SARS COV 2. Potrivit imaginilor difuzate pe rețelele de socializare, lumea a doborât corturile în care se făceau contraoale sanitare si au dat jos gardurile care delimitau zona de carantinare pentru cei testați pozitiv. Mai mult, câțiva tineri furioși au răsturnat o mașină a poliției care venise pentru aplanarea conflictului.

Cu toate acestea, poliția și armata ar fi intervenit în forță în timpul nopții și au tras în mulțimea revoltată. Nu se știe deocamdată câte victime există în urma acestor confruntări.

China se confruntă cu cea mai mare creștere a numărului de infectări cu Covid 19, de la începutul pandemiei, în urmă cu doi ani, iar măsurile autoritare luare de către Partidul Comunist Chinez au iritat populația. China lui Xi Jinping a aplicat încă de la începutul pandemiei politica ”Zero Covid” prin care se izolează și carantinează mii de oameni dacă se descoperă un singur caz de infectare într/un cartier. Această politică a dus la destrămarea multor relații de prietenie și de familie și a provocat numeroase falimente în rândul micilor afaceri din orașele chineze.

Citeste si aceasta stire:  BBC, despre “antisemitismul care distruge fragila comunitate evreiască din România“

În Guangzhou este unul dintre cele mai mari focare de infecție de acum, cu peste 5.000 de cazuri raportate, iar populația se teme că măsurile de carantinare s-ar putea extinde și ar deveni din ce în ce mai aspre.

Autoritățile centrale au raportat astăzi 17.772 de noi cazuri de infectare, cu o mie mai multe față de cifrele din ziua precedentă, acestea fiind cele mai multe cazuri din aprilie anul trecut. În Beijing, au fost înregistrați 462 de pacienți infectați, un număr record, cu 60 mai mulți decât cu o zi înainte.

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro