Rezultate mai bune la Bacalaureatul de anul acesta, față de anul trecut

In Stiri din educatie de ultima ora

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat înainte de contestaţii este de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%, a informat, luni, Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie, pentru promoţia curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeaşi etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoţiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Ministerul Educaţiei a publicat luni rezultatele obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afişate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât şi în centrele de examen, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor.

Au promovat 86.120 de candidaţi, dintr-un total de 126.999 prezenţi (110.358 candidaţi prezenţi provin din promoţia curentă, 16.641 – din promoţiile anterioare).

Ministerul Educaţiei precizează că numărul celor înscrişi la Bacalaureat în acest an a fost cu peste 22.000 mai mic decât anul trecut.

Citeste si aceasta stire:  Șapte arestări în cazul drogurilor din licee

Un număr de 112 candidaţi au obţinut media 10 faţă de 232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestaţii.

Cei mai mulți de 10, la Logică

Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea:

* Limba şi literatura română: lucrările a 1.351 de candidaţi au fost notate cu 10

* Limba şi literatura maternă: lucrările a 263 de candidaţi au fost notate cu 10

* Proba obligatorie a profilului: Matematică – 948, Istorie – 1.766

* Proba la alegere a profilului şi a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obţinute la Logică şi argumentare: 1908).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise luni în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată în urma soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Citeste si aceasta stire:  Puțin peste 50% dintre elevii de clasa a VII-a și a VIII-a au luat peste 5 la Simularea pentru Bac

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora