Santa Cruz de Tenerife: amenzi usturatoare pentru turistii care fac mizerie

In Stiri din turism de ultima ora

Autoritatile din Santa Cruz de Tenerife, una dintre capitalele Insulelor Canare, au anuntat amenzi usturatoare pentru turistii care fac mizerie. Amenzile pot ajunge la 3.000 de euro.

Noile masuri au intrat deja in vigoare. Se aplica atat pe plaje, cat si in alte zone din oras. In primul rand, a fost interzis fumatul pe plaja si in zonele de scaldat. Decizia de a interzice fumatul a fost luata pentru a scapa de chistoacele de tigari din nisip sau din apa, care pe langa faptul ca inseamna mizerie, sunt si un factor poluant.

“Fumatul e complet interzis pe plaje si in zonele de scaldat care apartin municipalitatii, cu exceptia spatiilor special desemnate de primarie” – precizeaza autoritatile din Santa Cruz de Tenerife.

De asemenea, turistii care lasa mizerie, de orice fel, vor fi amendati. Amenzile pot ajunge si la 3.000 de euro.

Barurile si restaurantele de pe plaja trebuie sa asigure suficiente cosuri de gunoi. Administratorii vor fi amendati daca nu respecta noile norme. Ei vor amendati si daca servesc in vesela din plastic de unica folosinta.

Citeste si aceasta stire:  Elevetienii lasa deschise statiunile de schi

In plus, turistii care dau de mancare animalelor fara stapan, porumbeilor de exemplu, sunt pasibili de amenda. Primaria precizeaza ca hranirea porumbeilor sau a altor animale inseamna cantitati imense de gunoi.

Amenzile pentru incalcari minore ale noilor reguli sunt in jur de 750 de euro, dar pot ajunge si la 3.000 de euro, in functie de gravitatea faptei.

Santa Cruz de Tenerife are demult probleme cu mormanele de gunoi stranse dupa trecerea turistilor. Iar locuitorii se plang insistent ca, desi turismul inseamna bani la bugetul local, cheltuielile de curatenie sunt imense.

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora