Moment istoric în domeniul alimentației publice. Agenția pentru securitate alimentară din Singapore a autorizat vânzarea de către o companie a primelor kilograme de carne artificială, produsă în laborator pornind de la celule de animale sau păsări.
Potrivit Agenției France Presse, carnea artificială de pui, de exemplu, va putea fi servită în curând în restaurantele din \singapore după ce a fost dată unda verde de către autoritățile locale. ”Este o premieră mondială”, a anunțat compania americană care a dezvoltat acest proiect considerat revoluționar.
Pentru mulți, o veste proastă
Deja au apărut multe voci care critică performanța companiei americane, care ar face prin acest produs tehnic să creasca și mai mult diferența de legătură a omului cu natura. Compania ”Eat Just”, cea care a dezvoltat proiectul, a anunțat că bucățile de carne au fost autorizate spre vânzare de către agenția sanitară dinacest stat asiatic.
”Este vorba despre un pionierat pentru industria alimentară mondială”, se arată într-un comunicat al companiei americane, asta în condițiile în care mai multe companii caută metode pentru a produce carne, cu impact cât mai mic asupra mediului.
Potrivit companiei americane, consumul de carne artificială ar urma să crească la peste 70% până în anul 2050, acesta fiind unul dintre principalele motoare ale schimbărilor climatice. În prezent, sunt zeci de companii care lucrează la producția cărnii articiale dar producția este încă la faza de experiment. Eat Just a precizat că a produs peste 20 de pachete de carne artificială de pui în laboratoarele sale, înainte de a o trimite spre verificare autorităților competente.