Sotia ministrul de finante din Marea Britanie fuge de impozite

In Stiri de afaceri de ultima ora

Akshata Murthy, sotia sefului finantelor din Marea Britanie, Rishi Sunak, a profitat de o portita din legea fiscala britanica pentru a nu plati impozite. Asta desi este  femeie foarte bogata, cu venituri mari.

Dupa trei zile de scandal in presa, Murthy a anuntat ca de acum incolo se va supune rigorilor fiscului britanic. Ea e cetatean indian, iar in Marea Britanie a beneficiat de asa-numitul “statut non-dom”, care inseamna ca cei care nu-si declara domiciliul in regat nu sunt obligati sa plateasca taxe pe venitul obtinut in strainatate. Sotia ministrului britanic de finante afirma ca domiciliul ei e in India, nu in Marea Britanie, asta desi sta mai mult la Londra, decat in India.

Scandalul a izbucnit dupa ce ministrul Sunak – considerat de multi un rival puternic pentru actualul premier, Boris Johnson – a crescut anumite taxe pentru britanicii de rand. Asa s-a aflat ca sotia lui nu plateste impozit in Marea Britanie pe veniturile colosale obtinute in India. Murthy e fiica unuia dintre fondatorii gigantului IT din India Infosys. Ea detine 0,9 la suta din companie, ceea ce inseamna dividende anuale de 11 milioane de lire sterline.

Citeste si aceasta stire:  Soc in transportul aerian: pierderi de 300 de miliarde de dolari

Opinia publica e scandalizata dupa dezvaluirile de presa ca tocmai sotia ministrului de finante nu plateste impozit pe veniturile din strainatate. Exista o revolta generala, in conditiile in care cetateanul britanic se lupta cu cele mai mari cresteri de preturi si scadere a nivelului de trai din ultimii 66 de ani.

Dupa avalansa de critici din ultimele trei zile, Murthy a anuntat ca va plati impozitul pe venitul global conform legilor din Marea Britanie, deci inclusiv pentru dividendele de anul trecut si de anul acesta.

“Inteleg si apreciez simtul dreptatii manifestat de britanici si nu doresc ca statutul meu fiscal sa fie o problema pentru sotul meu sau sa imi afecteze familia” – a declarat sotia sefului finantelor din Marea Britanie.

Monica

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora