The New York Times: Papa merge în România pentru a avertiza cu privire la pericolele populismului

In Stiri de actualitate din Romania

Prestigiosul cotidian american The New York Times scrie despre vizta istorică a Papei Francisc la București, în contextul politic european. ”La câteva zile de la alegerile europene care au încurajat naționaliștii din inima Europei, Papa Francisc a ajuns vineri în România, țară de la marginea catolicismului și a Europei, pentru a face apel la unitate și s-a afișat el însuși ca o conștință globală a pericolelor populismului.

În vizita de trei zile în țara fostă comunistă, acum o membră înverșunată pro europeană, Papa va încerca să vindece o veche schismă între bisericile catolice și ortodoxe.

Dar, de asemenea, el va reaminti continentului de valorile sale comune și pentru a întinde o mână de ajutor minirității etnice rome, care, în unele țări a devenit ținta vitriolului extremei drepte.

În ultimii ani, populismul a țâșnit de la margini pentru a doborî și sau a slăbi aliații pro-europeni ai Papei, cel mai recent în Franța și în propria sa grădină din spate, Italia.

Vineri, România a părut mult mai deschisă mesajului său. Papa a trecut prin vechiul centru al Bucureștiului unde a fost aclamat de mulțimea care a fluturat steagul Vaticanului. În Piața Revoluției, el va trece pe lângă locul în care dictatorul Nicolae Ceaușescu a rostit ultimul său discurs de la un balcon pe care acum se află un banner care spune că România, care a aderat la Uniunea Europeană în 2007, deține acum președinția rotativă a UE. Întâlnirea Papei cu oficialii guvernamentali, inclusiv cu premierul, de la Palatul Cotroceni, vine într-o perioadă tensionată în România. Luni, Liviu Dragbea, liderului partidului de guvernământ centrist social-democrat și cel mai puternic politician din țară, a fost condamnat la mai mult de trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Și, în weekendul trecut, partidul a suferit o pierdere abruptă a sprijinului în alegerile europarlamentare”, scrie The New York Times.

Citeste si aceasta stire:  Grecia intră în zona galbenă de risc epidemiologic

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro