The New York Times: Papa merge în România pentru a avertiza cu privire la pericolele populismului

In Stiri de actualitate din Romania

Prestigiosul cotidian american The New York Times scrie despre vizta istorică a Papei Francisc la București, în contextul politic european. ”La câteva zile de la alegerile europene care au încurajat naționaliștii din inima Europei, Papa Francisc a ajuns vineri în România, țară de la marginea catolicismului și a Europei, pentru a face apel la unitate și s-a afișat el însuși ca o conștință globală a pericolelor populismului.

În vizita de trei zile în țara fostă comunistă, acum o membră înverșunată pro europeană, Papa va încerca să vindece o veche schismă între bisericile catolice și ortodoxe.

Dar, de asemenea, el va reaminti continentului de valorile sale comune și pentru a întinde o mână de ajutor minirității etnice rome, care, în unele țări a devenit ținta vitriolului extremei drepte.

În ultimii ani, populismul a țâșnit de la margini pentru a doborî și sau a slăbi aliații pro-europeni ai Papei, cel mai recent în Franța și în propria sa grădină din spate, Italia.

Vineri, România a părut mult mai deschisă mesajului său. Papa a trecut prin vechiul centru al Bucureștiului unde a fost aclamat de mulțimea care a fluturat steagul Vaticanului. În Piața Revoluției, el va trece pe lângă locul în care dictatorul Nicolae Ceaușescu a rostit ultimul său discurs de la un balcon pe care acum se află un banner care spune că România, care a aderat la Uniunea Europeană în 2007, deține acum președinția rotativă a UE. Întâlnirea Papei cu oficialii guvernamentali, inclusiv cu premierul, de la Palatul Cotroceni, vine într-o perioadă tensionată în România. Luni, Liviu Dragbea, liderului partidului de guvernământ centrist social-democrat și cel mai puternic politician din țară, a fost condamnat la mai mult de trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Și, în weekendul trecut, partidul a suferit o pierdere abruptă a sprijinului în alegerile europarlamentare”, scrie The New York Times.

Citeste si aceasta stire:  Ambasadorul Israelului în România condamnă declarațiile lui Andrei Caramitru referitoare la Holocaust

You may also read!

”Pistolarul” îl țintetște pe ”Rege”” Patronul lui PAOK Salonic îl dă în judecată pe Hagi!

Supărat că Gheorghe Hagi l-a numit ”pistolar” într-un interviu, patronul campioanei Greciei, PAOK Salonic, rusul Ivan Savvidis, a anunțat

Read More...

Scandalul continuă! Românii ameninţă că nu intră pe teren la meciul cu Germania

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal U21, din Italia, după 0-0 cu Franţa, însă Naţionala noastră

Read More...

Egal pe teren, bătaie în tribune

România s-a calificat în semifinalele Euro U21 la fotbal, după un meci nul, 0-0, contra Franței, și, de asemenea,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora