Liverpool a câștigat pentru a 6-a oară Liga Campionilor

In Stiri din sport de ultima ora

Liverpool a devenit pentru a șasea oară Campioană a Europei la fotbal, după ce a câștigat finala de la Madrid, disputată în fața celor de la Tottenham Hotspur, cu 2-0. Golurile au fost înscrise de egipteanul Mohamed Salah în minutul 2, din lovitură de la 11 metri, dată de arbitru după ce un fundaș al londonezilor a făcut henț în careu. Al doilea gol a fost marcat de belgianul Divock Origi în minutul 87, printr-un șut puternic din interiorul careului.

Potrivit statisticilor, golul lui Salah din minutul al 2-lea este pe locul doi în clasamentul celor mai rapide goluri dintr-o finală Champions League, după cel marcat de italanul Paolo Maldini în secunda 51 a finalei din 2005, dintre Liverpool și AC Milan.

După înscrierea golului, meciul a devenit unul tactic, cu doar câteva ocazii la cele două porți. Tottenham și Liverpool au continuat cam în același stil și repriza a doua, când antrenorul londonezilor a făcut două mutări ofensive, însă fără rezultat. Meciul a devenit mai alert și Tottenham a avut câteva ocazii de a egala, însă cei care au înscris au fost tot cei de la Liverpool, cu trei minute înainte de sfârșitul timpului regulamentar de joc. Și după ce a încasat al 2-lea gol, Tottenham a avut două ocazii de a reduce din handicap, dar le-a irosit. Meciul s-a încheiat 2-0, iar căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, a ridicat trofeul UEFA Champions League.

Citeste si aceasta stire:  Liverpool, prima echipă calificată în finala UEFA Champions League de la Madrid, după 4-0 cu Barcelona

Jucătorul meciului a fost declarat fundașul lui Liverpool, olandezul Virgil van Dijk.

Liverpool a fost la a doua finală consecutivă în Champions League după ce anul trecut a fost învinsă cu 3-1 de Real Madrid. Tottenham a disputat prima sa finală în această competiţie.

Liverpool a mai câştigat de cinci ori cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005).
Aceasta a fost a doua finală între echipe engleze în Liga Campionilor, după Manchester United – Chelsea în 2008.

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro