Turcia : scumpiri in turism

In Stiri din turism de ultima ora

De la 1 ianuarie 2023, Turcia a instituit o taxa turistica de 2 la suta.

Toate unitatile de cazare din tara vor trebui sa plateasca la bugetul de stat 2 la suta din suma rezultata dupa sederea turistului. Oficial, autoritatile afirma ca e o taxa pentru unitatile de cazare. In realitate, noua taxa va fi transferata, de fapt, turistilor, care vor plati cu 2 procente in plus in hoteluri, moteluri, pensiuni, sate turistice, precum si pentru circuitele organizate de agentiile de turism,

Angajatii misiunilor diplomatice si ai organizatiilor internationale cu statut diplomatic nu vor plati taxa turistică. Decizia privind taxa turistica a fost adoptata acu 4 ani, dar nu a fost aplicata din cauza pandemiei.

Reprezentantii sectorului turismului din Turcia s-au declarat impotriva introducerii taxei. Ei spun ca Turcia va pierde la capitolul competitivitate intrucat, spre deosebire de alte tari, pana acum nu percepea taxa turistica.

Turcia ramane o destinatie turistica favorita pentru multi europeni, dar si pentru turisti din Orientul Mijlociu. Foarte multi kuweitieni, din clasa cu venituri medii, vin in vacanta in Turcia. Faptul ca lira turceasca a scazut dramatic in raport cu valutele forte a ajutat sectorul turismului.

Citeste si aceasta stire:  Redresarea sectorului aviatic este pe ”hold”

In 2022, autoritatile turce aveau ca obiectiv atragerea a 47 milioane de turisti si obtinerea de venituri de 37 miliarde de dolari. Tara a avut de suferit in anii pandemici, intrucat turismul a scazut dramatic. Pentru 2023, ministrul turismului, Mehmet Nuri Ersoy, isi propune atragerea a 60 de milioane de turisti straini, ceea ce inseamna 56 de miliarde de dolari la venitul statului, conform calculelor facute de guvernul de la Ankara.

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora