Ucraina ar putea lansa contraofensiva pe 9 mai

In Stiri externe de ultima ora

Ucraina şi-ar putea lansa contraofensiva la 9 mai, când Rusia celebrează Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste, a avertizat marţi Andrei Marociko, un reprezentant al autorităţilor instalate de Moscova în autoproclamata Republică Populară Lugansk (LNR) din estul Ucrainei, anexată, împreună cu alte trei regiuni ucrainene – Doneţk, din est, şi Herson şi Zaporojie, din sud -, în septembrie trecut de Rusia, relatează EFE.

‘Pentru acest sfârşit de săptămână se aşteaptă condiţii meteorologice favorabile care vor permite formaţiunilor armate ucrainene să utilizeze pe deplin echipamentele şi armamentul furnizate de ţările NATO’, a afirmat locotenent-colonelul (în rezervă) în miliţia separatistă din Lugansk, Andrei Marociko, în declaraţii citate de agenţia oficială de presă TASS.

‘Cu un grad înalt de probabilitate, inamicul va încerca să umbrească celebrarea Zilei Victoriei’, a adăugat el.

În prezent, a subliniat Marociko, forţele ucrainene acumulează armament şi echipamente şi formează grupuri de atac pentru ‘acţiuni majore contraofensive’.

‘Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare există o mare probabilitate ca Ucraina să reia faza activă a acţiunilor cu caracter ofensiv’, a subliniat el.

Citeste si aceasta stire:  A patra noapte de violente de strada in Franta

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a afirmat vineri că pregătirile pentru contraofensiva ucraineană au intrat în faza lor finală.

‘În general, suntem pregătiţi’, a afirmat Reznikov în declaraţii citate de agenţia ucraineană de presă Ukrinform.

În acelaşi timp, Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, a vizitat din nou marţi trupele care luptă în oraşul asediat Bahmut, în regiunea Doneţk (estul Ucrainei), la numai câteva ore după ce anunţase că ucrainenii au efectuat câteva contraatacuri ce i-ar fi forţat pe ruşi să ‘abandoneze unele poziţii’ din Bahmut, potrivit EFE şi Reuters.

‘Continuăm să desfăşurăm operaţiunea defensivă şi de descurajare a inamicului în est’, a declarat Sîrski pe canalul său de Telegram, într-o notă scurtă în care a mai spus că s-a întâlnit cu comandanţi responsabili de luptele din zona Bahmut.

‘Comandanţii şi soldaţii noştri sunt eroii timpului nostru, ei zădărnicesc zilnic planurile inamicului’, a afirmat el într-un comunicat, în care elogiază devotamentul şi profesionalismul militarilor ucraineni din Bahmut.

Citeste si aceasta stire:  Papa Francisc evoca vizita in Romania, in timpul audientei generale de la Vatican

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora