Guvernul va putea trece la emiterea de ordonanțe

In Stiri de actualitate din Romania

Executivul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Prin proiectul de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din perioada iulie-august, şi anume: Finanţe şi Economie; Dezvoltare, Lucrări Publice şi Administraţie; Afaceri Interne; Sănătate; Transporturi şi Infrastructură; Sport; Cultură; Cercetare; Investiţii şi Proiecte Europene; Prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Guvernul va aproba, printr-o hotărâre, cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2023-2024.

Vor fi aprobate, prin hotărâri, şi două scheme de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi şi, respectiv, pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum, în anul 2023.

Astfel, prin schema propusă, în anul 2023, pentru susţinerea producţiei de usturoi se stabileşte un cuantum de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi, suprafaţa minimă eligibilă fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha”, se arată în nota de fundamentare.

Citeste si aceasta stire:  Ludovic Orban susține că are voturile pentru a forma guvernul

Totodată, pentru susţinerea producţiei de cartof de consum s-a propus un cuantum de 200 euro/ha, suprafaţa minimă eligibilă fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată cu cartof de consum de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 15 t/ha cartof de consum.

Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre privind desemnarea, organizarea şi operaţionalizarea Autorităţii Competente pentru Serviciul Public Reglementat, în România.

Printr-o altă hotărâre, va fi aprobată plata contribuţiei financiare voluntare a României la bugetul Secretariatului Consiliului Cooperării Regionale pentru anul 2023.

În şedinţa de guvern vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii care vizează construirea unui patinoar artificial în municipiul Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna). Valoarea totală a investiţiei este de 314.731.000 de lei, iar durata de execuţie a fost fixată la 24 de luni.

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora