Nouă oameni au murit într-un incendiu izbucnit la Spitalul Municipal din Constanța

In Stiri de actualitate din Romania

O nouă tragedie în spitalele din România. Nouă pacienţi au decedat vineri în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Incendiul a fost lichidat, între timp.

Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU.

La faţa locului acţionează zeci de autospeciale din cadrul ISU Constanţa, ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Galaţi.

În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei a fost instalat un spital mobil pentru triajul pacienţilor.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că evacuarea pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde vineri a avut loc un incendiu la Secţia ATI COVID, soldat cu decesul a 9 pacienţi, este în curs, aceştia fiind transferaţi la Spitalul Judeţean şi la Spitalul de Pneumoftiziologie iar “dacă va fi cazul”, şi la spitalele din Medgidia şi Mangalia.

“Este în curs evacuarea în totalitate şi transferul pacienţilor atât la Spitalul Judeţean, cât şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, respectiv, dacă este cazul, la spitalele din Medgidia şi Mangalia. (…) Dimineaţă am dispus DSP Constanţa să găsească rapid soluţii pentru relocarea pacienţilor şi majoritatea pacienţilor vor fi preluaţi la Spitalul Judeţean, respectiv la Spitalul de Pneumoftiziologie. ISU trimite şi un spital mobil. Dacă este cazul, şi la Medgidia şi la Mangalia sunt locuri libere”, a spus la Digi 24.

Citeste si aceasta stire:  Ce schimbari aduce legea pensiilor votata in Senat?

Potrivit acestuia, cauza incendiului, va fi stabilită de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

“Cauzele pot fi multiple. Pot fi legate şi de infrastructură, de o suprasolicitare a instalaţiei, dar pot fi şi cauze umane, dacă vreţi subiecte mai puţin obiective. Această cauză trebuie stabilită de către cei care au intervenit”, a arătat ministrul.

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora