Un atașat militar al Rusiei a ”vizitat” împrejurimile de la Deveselu

In Stiri de actualitate din Romania

Recent, ambasadorul Rusiei la București se plângea, la o conferință de presă susținută cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, că americanii nu i-au invitat niciodată pe ruși la baza militară de la Deveselu.

Plângerea ambasadorului rus a venit chiar înaintea întrevederii lui Vladimir Putin cu Joe Biden, de la Geneva.

„Noi nu am vizitat niciodată Deveselu. Nu am fost invitați. În mandatul meu, relativ lung, am auzit de la alți colegi că ei au fost invitați să viziteze baza de la Deveselu. Noi (n.a. – rușii) nu am fost niciodată invitați”, preciza ambasadorul Kuzmin, în urmă cu câteva zile.

Analistul militar Ion Petrescu a dat replică lui Valery Kuzmin și a dezvăluit că un fost atașat militar rus a fost la Deveselu ca simplu turist.

Turistul sovietic

„Nu au fost invitați, dar s-au autoinvitat. Un fost atașat militar rus s-a urcat în mașina personală și s-a dus ca simplu turist să vadă Deveselu, să se roage la biserica de acolo, probabil au verificat și la ce distanță și unde sunt americanii. Băieții au făcut recunoașterile, nu numai din satelit ci și din apropiere”, a dezvăluit Ion Petrescu.

Citeste si aceasta stire:  Echipamentele 5G, numai cu aprobarea CSAT

Întrebat când s-a întâmplat acest episod, analistul militar s-a rezumat la un răspuns diplomatic: „Relativ recent”.

„Iar tot relativ recent în Craiova diplomații ruși au participat la o acțiune culturală care oferea legitimitate privind prezența lor acolo, un anumit trafic rutier inițial și ulterior. Deci ei își fac temele”, a conchis analistul militar.

În ceea ce privește declarațiile controversate ale ambasadorului Valery Kuzmin, analistul militar spune că „distinsul ambasador rus uită că aici este România, nu Republica Moldova, iar anumite gesturi pe care și le-a permis la Chișinău nu pot fi percepute decât inamicale”.

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora