Un atașat militar al Rusiei a ”vizitat” împrejurimile de la Deveselu

In Stiri de actualitate din Romania

Recent, ambasadorul Rusiei la București se plângea, la o conferință de presă susținută cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, că americanii nu i-au invitat niciodată pe ruși la baza militară de la Deveselu.

Plângerea ambasadorului rus a venit chiar înaintea întrevederii lui Vladimir Putin cu Joe Biden, de la Geneva.

„Noi nu am vizitat niciodată Deveselu. Nu am fost invitați. În mandatul meu, relativ lung, am auzit de la alți colegi că ei au fost invitați să viziteze baza de la Deveselu. Noi (n.a. – rușii) nu am fost niciodată invitați”, preciza ambasadorul Kuzmin, în urmă cu câteva zile.

Analistul militar Ion Petrescu a dat replică lui Valery Kuzmin și a dezvăluit că un fost atașat militar rus a fost la Deveselu ca simplu turist.

Turistul sovietic

„Nu au fost invitați, dar s-au autoinvitat. Un fost atașat militar rus s-a urcat în mașina personală și s-a dus ca simplu turist să vadă Deveselu, să se roage la biserica de acolo, probabil au verificat și la ce distanță și unde sunt americanii. Băieții au făcut recunoașterile, nu numai din satelit ci și din apropiere”, a dezvăluit Ion Petrescu.

Citeste si aceasta stire:  Inca doi romani se intorc din infernul provocat de coronavirus

Întrebat când s-a întâmplat acest episod, analistul militar s-a rezumat la un răspuns diplomatic: „Relativ recent”.

„Iar tot relativ recent în Craiova diplomații ruși au participat la o acțiune culturală care oferea legitimitate privind prezența lor acolo, un anumit trafic rutier inițial și ulterior. Deci ei își fac temele”, a conchis analistul militar.

În ceea ce privește declarațiile controversate ale ambasadorului Valery Kuzmin, analistul militar spune că „distinsul ambasador rus uită că aici este România, nu Republica Moldova, iar anumite gesturi pe care și le-a permis la Chișinău nu pot fi percepute decât inamicale”.

You may also read!

Mioara Costin, consiliera lui Cîţu, sacrificata pentru a stinge scandalul

Mioara Costin a fost eliberata din functie la cerere, in scandalul documentelor folosite in campania PNL. Decizia premierului Florin

Read More...
newsin

Cele mai bune scule pentru atelierul de tamplarie

Esti pasionat de tamplarie, dar in viata de zi ai cu totul si cu totul o alta meserie? Poti

Read More...
asigurare pentru camioane

Vestea soc care ii afecteaza pe soferii de camioane. Ce se intampla cu asigurarile

Una dintre cele mai importante firme de asigurari care activeaza in Romania, City Insurance, a anuntat ca renunta la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora