Un demonstrant anti-guvernamental castiga la CEDO

In Stiri de actualitate din Romania

Curtea Europeana a Drepturilor Omului – CEDO – i-a dat castig de cauza lui Mircea Chitic, un roman care a fost sanctionat de jandarmi pentru ca ar fi tulburat linistea publica, scandand sloganuri.

Dupa 6 ani si jumatate, CEDO a decis ca Mircea Chitic trebuie a primeasca din partea statului roman suma de 5000 de euro, daune morale.

O persoana care a manifestat impotriva decidentilor politici, in cadrul unui miting, nu poate fi sanctionata de catre jandarmi pentru ca ar fi tulburat ordinea si linistea publica prin invocarea de sloganuri impotriva puterii politice” – se arata in decizia CEDO. Instanta de la Strasbourg considera ca Romania se face vinovata de incalcarea articolului 10 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului, privind libertatea de exprimare. Reclamantul va primi de la statul roman suma de 5000 de euro, cu titlu de daune morale.

Romanul fusese sanctionat pentru tulburarea ordinii publice, dupa ce a participat la un miting antiguvernamental pe 15 ianuarie, 2012. El a fost amendat de jandarmi. Si-a cautat dreptatea la CEDO, iar judecatorii europeni au constatat ca actiunile lui Chitic sunt o forma de manifestare a opiniilor sale politice. Nu a existat vreo dovada ca ceea ce scanda reclamantul ar fi fost jignitor. El doar a sutinut criticile impotriva celor aflati la putere, iar politicienii trebuie sa aiba un grad mai mare de toleranta la criticile care ii vizeaza. Mai mult, zgomotul facut de domnul Chitac a fost acoperit de zgomotul facut de ceilalti participanti la demonstratie si nu exista vreo dovada ca cei din zona au fost deranjati de actiunile reclamantului – scrie pe Facebook Asociatia Asociatia VeDem Just.

Citeste si aceasta stire:  Alexandra, fata omorata de monstrul din Caracal, in sufletul artistilor si spectatorilor de la Untold

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora