Un robot a devenit prezentator de știri la postul național de televiziune din Rusia

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Postul național de televiziune din Rusia, Rossiya 24, a introdus un robot pe post de prezentator pentru unele buletine de știri, relatează BBC. În scurt timp, însă, aparția robotului ‘Alex’ pe postul de televiziune a stârnit vâlvă, iar unii telespectatori s-au plîns de aspectul noului crainic de știri.

Mai mult, apariția robotului pe post a fost considerată ca o piesă a propagandei politice a regimului de la Moscova. Robotul a fost realizat de compania Promobot din orașul Perm. Are capul de silicon, modelat după fața co-fondatorului companiei, Alexei Yuzhakov.

În momentul de față, robotul își poate mișca doar o parte a feței și gâtul. Realizatorii săi spun că, în varianta sa finală, robotul va fi capabil să își miște și brațele. Fabricarea robotului a început în 2017, dar a fost gata abia în acest an, potrivit Promobot.

Potrivit companiei, robotul a costat peste un milion de ruble, adică ceva mai mult de 15.600 de dolari americani. Firma din Perm susține că a primit comenzi pentru încă alți 12 astfel de roboți umanoizi. Alex a prezentat câteva buletine de știri despre agricultură, despre un forum de tehnologie nucleară și financiare.

Citeste si aceasta stire:  Părinții olandezi dau în judecată TikTok pentru 1,4 miliarde de euro

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora