3 mai – ZIua Libertății Presei. 2018, un an negru pentru jurnaliști

In Stiri externe de ultima ora

Astăzi se sărbătorește pe plan mondial Ziua Libertății Presei, însă analiștii politici atrag atenția că libertatea jurnaliștilor trece prin etape grele. De exemplu, anul trecut a fost unul negru pentru jurnaliștii din întreaga lume. Nu mai puțin de 95 de ziariști și-au pierdut viața în 2018 în timpul exercitării meseriei, acesta fiind cel mai grav bilanț din ultimii șase ani, a anunțat Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ). Anul cu cele mai multe decese în rândul presei a fost 2006, când în toată lumea au fost uciși 155 de jurnaliști. În 2018, un caz de jurnalist asasinat a atras atenția și oprobiul întregii lumi. Este vorba de uciderea ziaristului saudit Jamas Khashoggi, în octombrie anul trecut, la Consulatul General al Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia. Cazul a declanșat o criză diplomatică între Turcia și Arabia Saudită și un cor de condamnări internaționale la adresa autorităților saudite, considerate complice la oribila crimă. Și anul acesta a fost marcat de o crimă în rândul presei. Este vorba de o tânără jurnalistă britanică, Lyra McKee, ucisă în timpul unor revolte în Londonderry.

Citeste si aceasta stire:  Cutremur politic in Israel

Totuși, Afganistanul rămâne țara cea mai periculoasă pentru exercitarea profesiei de jurnalit, cu 16 decese înregistrate anul trecut.

Nouă jurnaliști au murit doar într-un singur eveniment sângeros în capitala țării, Kabul, în urma unui atac cu bombă. Dar și în Statele Unite au fost uciși jurnaliști, anul trecut. Cinci ziariști au fost împușcați mortal în urma unui atac la sediul ziarului Capital Gazette din Maryland, de către un bărbat care încercase de ma multe ori să dea publicația în judecată.

You may also read!

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Razboiul gazelor dintre Rusia-Ucraina poate duce la scumpiri in Romania

Rusia si Ucraina negociaza de multa vreme un nou acord privind tranzitul gazului rusesc spre Europa. Pana acum, fara

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora