3 mai – ZIua Libertății Presei. 2018, un an negru pentru jurnaliști

In Stiri externe de ultima ora

Astăzi se sărbătorește pe plan mondial Ziua Libertății Presei, însă analiștii politici atrag atenția că libertatea jurnaliștilor trece prin etape grele. De exemplu, anul trecut a fost unul negru pentru jurnaliștii din întreaga lume. Nu mai puțin de 95 de ziariști și-au pierdut viața în 2018 în timpul exercitării meseriei, acesta fiind cel mai grav bilanț din ultimii șase ani, a anunțat Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ). Anul cu cele mai multe decese în rândul presei a fost 2006, când în toată lumea au fost uciși 155 de jurnaliști. În 2018, un caz de jurnalist asasinat a atras atenția și oprobiul întregii lumi. Este vorba de uciderea ziaristului saudit Jamas Khashoggi, în octombrie anul trecut, la Consulatul General al Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia. Cazul a declanșat o criză diplomatică între Turcia și Arabia Saudită și un cor de condamnări internaționale la adresa autorităților saudite, considerate complice la oribila crimă. Și anul acesta a fost marcat de o crimă în rândul presei. Este vorba de o tânără jurnalistă britanică, Lyra McKee, ucisă în timpul unor revolte în Londonderry.

Citeste si aceasta stire:  Ce va face Putin daca Trump retrage SUA din Tratatul INF?

Totuși, Afganistanul rămâne țara cea mai periculoasă pentru exercitarea profesiei de jurnalit, cu 16 decese înregistrate anul trecut.

Nouă jurnaliști au murit doar într-un singur eveniment sângeros în capitala țării, Kabul, în urma unui atac cu bombă. Dar și în Statele Unite au fost uciși jurnaliști, anul trecut. Cinci ziariști au fost împușcați mortal în urma unui atac la sediul ziarului Capital Gazette din Maryland, de către un bărbat care încercase de ma multe ori să dea publicația în judecată.

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora