3 mai – ZIua Libertății Presei. 2018, un an negru pentru jurnaliști

In Stiri externe de ultima ora

Astăzi se sărbătorește pe plan mondial Ziua Libertății Presei, însă analiștii politici atrag atenția că libertatea jurnaliștilor trece prin etape grele. De exemplu, anul trecut a fost unul negru pentru jurnaliștii din întreaga lume. Nu mai puțin de 95 de ziariști și-au pierdut viața în 2018 în timpul exercitării meseriei, acesta fiind cel mai grav bilanț din ultimii șase ani, a anunțat Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ). Anul cu cele mai multe decese în rândul presei a fost 2006, când în toată lumea au fost uciși 155 de jurnaliști. În 2018, un caz de jurnalist asasinat a atras atenția și oprobiul întregii lumi. Este vorba de uciderea ziaristului saudit Jamas Khashoggi, în octombrie anul trecut, la Consulatul General al Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia. Cazul a declanșat o criză diplomatică între Turcia și Arabia Saudită și un cor de condamnări internaționale la adresa autorităților saudite, considerate complice la oribila crimă. Și anul acesta a fost marcat de o crimă în rândul presei. Este vorba de o tânără jurnalistă britanică, Lyra McKee, ucisă în timpul unor revolte în Londonderry.

Citeste si aceasta stire:  De frica ”radiațiilor”, autoritățile din Balcic au interzis antenele 5G

Totuși, Afganistanul rămâne țara cea mai periculoasă pentru exercitarea profesiei de jurnalit, cu 16 decese înregistrate anul trecut.

Nouă jurnaliști au murit doar într-un singur eveniment sângeros în capitala țării, Kabul, în urma unui atac cu bombă. Dar și în Statele Unite au fost uciși jurnaliști, anul trecut. Cinci ziariști au fost împușcați mortal în urma unui atac la sediul ziarului Capital Gazette din Maryland, de către un bărbat care încercase de ma multe ori să dea publicația în judecată.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora