Bancile centrale cumpara tot mai mult aur

In Stiri de afaceri de ultima ora

Cererea mondiala de aur a crescut cu 7 la suta in primul trimestru al acestui an, dupa ce bancile centrale au achizitionat o cantitate record pentru ultimii 6 ani: 145,5 tone de aur, cu 68 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Printre bancile centrale care au cumparat cel mai mult aur figureaza cele din Rusia si China – anunta Consiliul Mondial al Aurului, in raportul periodic publicat joi.

Expertii noteaza ca, la nivel mondial, se incearca o diversificare a activelor, pentru a reduce dependenta de dolarul american.

Consiliul Mondial al Aurului noteaza ca, pentru prima data dupa 2014, pe langa cumparatorii obisnuiti, cum ar fi Kazahstan sau Turcia, au mai aparut tari cu achizitii importante de metal galben, cum ar fi Ecuador, Qatar si Columbia.

“Continua sa se inregistreze o cerere puternica de aur, venita din partea bancilor centrale. Ne asteptam la un an bun in privinta achizitiilor de aur” – a declarat Alistair Hewitt, director de studii de marketing al Consiliul Mondial al Aurului.

Citeste si aceasta stire:  7 Fapte interesante despre PVC

Consumul de aur pentru bijuterii e intr-o crestere modesta, de doar un procent, in primul trimestru, datorita cererii venite din India.

In schimb, cererea din partea utilizatorilor industriali a scazut cu 3%.

Monica

 

You may also read!

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Viorel Cataramă reloaded: se întoarce la PNL

Viorel Cataramă, 69 de ani, a explicat ca revine fiindca e importanta regruparea tuturor forțelor liberale de dreapta în

Read More...
euro 2016 stadium with blending Italy flag

Cei mai buni marcatori din istoria Serie A

Serie A, adica prima liga din Italia, este o competitie care are o istorie extrem de bogata, de peste

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro