7 Fapte interesante despre PVC

In Stiri de afaceri de ultima ora
image001

PVC-ul, sau clorura de polivinil, a jucat un rol important în dezvoltarea industriala, întrucât este regasit in multe arii de activitate precum ingineria, construcțiile si tehnologia. Astfel, PVC-ul este al treilea cel mai utilizat polimer sintetic din plastic.

PVC-ul a fost folosit de mai bine de jumătate de secol si există mai multe motive pentru care acesta este atat de popular. Mai jos am creat o lista cu unele dintre cele mai interesante fapte despre acest material:

  1. PVC-ul are două forme

Există două forme de bază pentru PVC: flexibil si rigid (prescurtat si ca RPVC). PVC-ul poate fi flexibil si moale prin adăugarea de plastifianți. PVC-ul flexibil este utilizat pentru izolarea cablurilor electrice, ca imitație de piele si ca alternativă a cauciucului.

PVC-ul, sub forma sa rigidă, este utilizat în diverse industrii, cum ar fi instalații sanitare, canalizari, sonde si agricultură. Una dintre cele mai cunoscute utilizari ale sale este tamplaria PVC.

  1. PVC-ul are o durabilitate ridicată

PVC este un material extrem de durabil. Unele dintre caracteristicile cheie ale PVC-ului includ rezistența la coroziune chimică, abraziune, putrezire si intemperii. O altă caracteristică cheie a PVC-ului este că materialul este usor, ceea ce oferă un avantaj tehnic în industria construcțiilor.

Citeste si aceasta stire:  Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Si deoarece PVC-ul este usor, poate fi instalat cu usurință. Prin urmare, este foarte favorizat în industria sanitară.

  1. PVC-ul este rentabil

Un alt motiv pentru popularitatea imensă a PVC-ului este rentabilitatea sa, ceea ce îl face să fie sfântul graal al materialelor utilizate în industria construcțiilor. La fel de mic ca prețul PVC-ului, valoarea acestuia este îmbunătățită de proprietăți cheie, cum ar fi durata de viață si usurinta de intretinere.

  1. PVC-ul este rezistent la foc

PVC conține un nivel ridicat de clor, ceea ce îl face rezistent la foc. Desi produsele din PVC pot arde atunci când sunt expuse la foc, acestea se auto-sting. Clorul reacționează la oxigen, reducând absorbția acestuia. Mai mult, atunci când este expus la foc, PVC-ul se umflă si formează un strat condensat care reduce alimentarea cu oxigen.

  1. PVC a fost descoperit accidental

Chimistul german, Eugen Baumann, a descoperit accidental PVC în 1872. El a descoperit polimerul într-un balon de clorură de vinil care a fost lăsat la lumina soarelui. Istoria susține, de asemenea, că PVC-ul a fost descoperit accidental de chimistul francez Henri Victor Regnault în 1835. Amândoi au etichetat PVC ca polimer, dar nu l-au brevetat niciodată.

  1. Un procent semnificativ de PVC este utilizat numai pentru țevi
Citeste si aceasta stire:  EXCLUSIV Noul ambasador al Chinei în România, E.S. Jiang Yu, în vizită la Casa Româno-Chineză

Aproape jumătate din PVC-ul din lume produs anual este utilizat pentru țevi, pentru aplicații industriale si municipale. Prin urmare, există o piață excelentă pentru țevile din PVC.

  1. PVC-ul poate fi reciclat

Deoarece PVC-ul poate fi remodelat la temperaturi foarte ridicate, acesta deschide o lume cu totul nouă de posibilități de reciclare si reutilizare. Adesea, PVC-ul reciclat este descompus în aschii mici si rafinat în PVC alb pur după îndepărtarea impurităților.

PVC-ul este utilizat în sute de aplicatii datorită costului redus si a proprietăților fizice si mecanice dorite, unul dintre cele mai bune exemple in acest caz este tamplaria PVC, pe care o gasesti pe www.construiesti.com.

Astfel, PVC-ul este utilizat în producția a sute de produse pe care consumatorii le întâlnesc în viața de zi cu zi, si multe altele care sunt întâlnite mai rar, dar sunt totusi importante în construcții, electronice, asistență medicală si alte aplicații.

You may also read!

Noul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul telefon al companiei chineze

Huawei a lansat pe 22 octombrie noul său telefon Mate 40, cel mai sofisticat al companiei controlate de puterea

Read More...

48 de sud-coreeni au murit dupa vaccinul antigripal

Autoritatile de la Seul afirma insa ca nu e nicio legatura intre decese si vaccin si ca programul va

Read More...

Presedintele Poloniei are COVID

Presedintele polonez, Andrzej Duda, in varsta de 48 de ani, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Administratia prezidentiala

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora