Europenii, tot mai constienti ca, deocamdata, nu pot opri importurile de gaz din Rusia

In Stiri de afaceri de ultima ora

Ungaria : interzicerea importurilor de gaz si ţiţei din Rusia e o linie roşie, pe care nu o vom trece. Guvernul ungar a reafirmat faptul ca nu va vota, la nivelul Uniunii Europene, pentru sanctiuni impotriva Moscovei prin care sa se limiteze importurile energetice din Federatia Rusa.

Budapesta e de acord cu un nou ajutor acordat de Uniunea Europeana armatei ucrainene, in valoare de 500 de milioane de euro, insa isi mentine punctul de vedere national si nu va livra arme guvernului de la Kiev. Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a precizat ca Ungaria sustine integritatea Ucrainei si ofera asistenta umanitara. Ungaria a primit 600.000 de refugiati care sunt cazati, primesc tot ce au nevoie, inclusiv locuri de munca si scolariyare. Este cea mai ampla operatiune umanitara in care s-a implicat vreodata Ungaria. Insa in privinta interzicerii sau limitarii importurilor de gaz si petrol din Rusia, guvernul de la Budapesta ramane ferm pe pozitie.  Péter Szijjártó spune ca acest subiect e o linie rosie, de care Ungaria nu va trece si nu va vota, la nivelul Uniunii Europene, o asemenea masura.

Citeste si aceasta stire:  LVMH isi pastreaza titlul de cea mai valoroasa companie europeana

Ungaria e dependenta in mare masura de gazul si petrolul din Rusia. De altfel, premierul Viktor Orban a incheiat un contract pe termen foarte lung, pentru livrarea de gaze, la un pret preferential. Orban a spus in repetate randuri ca nu e in interesul maghiarilor oprirea importurilor de gaze si petrol din Rusia.

“Actionam pentru diversificarea surselor si vom continua sa facem acest lucru, dar pana atunci trebuie sa ne asiguram ca primim ceea ce avem nevoie” – a declarat Szijjártó.

Ungaria nu e singura din UE care se opune sanctiunilor energetice

In afara de Ungaria, mai sunt cel putin doua tari importante care se opun interzicerii importurilor de gaze si petrol din Rusia : Germania si Olanda. Potrivit analizei realizate de Institutul Kiel pentru Economie Mondiala, din Germania, ar urma o recesiune profunda, in cazul in care livrarile de gaze naturale din Rusia ar fi brusc oprite. Germania, cea mai mare economie din Uniunea Europeana, e dependenta in proportie de 46 la suta de gazul rusesc. Ministrul de Finante al Germaniei, Christian Lindner, declara, foarte transant intr-un interviu recent : “Intrebarea este, daca prin asemenea sanctiuni nu ne facem noua mai mult rau, decat ii facem lui Putin?”

Citeste si aceasta stire:  Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

Monica

You may also read!

Cele mai populare rase de cai din lume

Cele mai populare rase de cai din lume

Caii reprezinta una dintre cele mai iubite si versatile specii domestice, fiind folositi pentru sport, munca, agrement si spectacole.

Read More...

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro