5 milioane de euro pentru sprijinirea traducerilor literare si pentru promovarea cartilor

In Stiri culturale de ultima ora

Comisia Europeana a lansat cererea de propuneri din 2024 pentru circulatia operelor literare europene in cadrul programului „Europa creativa”. Cele mai multe sanse au ucrainenii!

Sprijinita cu un buget de 5 milioane de euro, aceasta initiativa urmareste sa faciliteze traducerea, publicarea, distribuirea si promovarea diferitelor forme de opere de fictiune europene, inclusiv romane, poezie si benzi desenate, prin intermediul a aproximativ 40 de proiecte.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, a declarat: „In peisajul bogat al patrimoniului nostru european, fiecare limba si fiecare gen literar adauga detalii si culori unice. Cu cele 5 milioane de euro ale acestei initiative de sprijinire a traducerilor literare si a promovarii cartilor, deschidem porti catre lumi diverse, ajutand romanele, poezia si chiar si benzile desenate sa ajunga la noi categorii de public. Asa scriem o poveste europeana mai puternica si mai vibranta, care ne uneste prin faptul ca dobandim o intelegere si o apreciere comune.”

In 2024, aceasta cerere de propuneri va continua sa sprijine Ucraina in domeniul cartilor prin furnizarea de publicatii in limba ucraineana refugiatilor si persoanelor stramutate.

Citeste si aceasta stire:  Cannes 2022 : Alexandru Belc a luat premiul pentru regie in cadrul sectiunii Un Certain Regard

Entitatile eligibile, fie ca isi depun candidatura in mod individual, fie ca parte a unui consortiu, sunt invitate sa elaboreze strategii editoriale si promotionale cuprinzatoare pentru proiecte care implica cel putin cinci opere de fictiune traduse in si din limbi eligibile.

Dimensiunea proiectelor sprijinite variaza de la proiecte mici (maximum 10 carti, 100 000 EUR), pana la proiecte medii (maximum 20 de carti, 200 000 EUR) si proiecte mari (cel putin 21 de carti, 300 000 EUR). Proiectele trebuie sa respecte conditiile generale de eligibilitate si sa cuprinda cel putin cinci traduceri. Termenul de depunere a candidaturilor este 16 aprilie 2024. Pentru informatii detaliate si privind procedurile de depunere a candidaturilor, vizitati pagina dedicata cererii de propuneri de pe Portalul de finantare si licitatii al UE.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora