5 milioane de euro pentru sprijinirea traducerilor literare si pentru promovarea cartilor

In Stiri culturale de ultima ora

Comisia Europeana a lansat cererea de propuneri din 2024 pentru circulatia operelor literare europene in cadrul programului „Europa creativa”. Cele mai multe sanse au ucrainenii!

Sprijinita cu un buget de 5 milioane de euro, aceasta initiativa urmareste sa faciliteze traducerea, publicarea, distribuirea si promovarea diferitelor forme de opere de fictiune europene, inclusiv romane, poezie si benzi desenate, prin intermediul a aproximativ 40 de proiecte.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, a declarat: „In peisajul bogat al patrimoniului nostru european, fiecare limba si fiecare gen literar adauga detalii si culori unice. Cu cele 5 milioane de euro ale acestei initiative de sprijinire a traducerilor literare si a promovarii cartilor, deschidem porti catre lumi diverse, ajutand romanele, poezia si chiar si benzile desenate sa ajunga la noi categorii de public. Asa scriem o poveste europeana mai puternica si mai vibranta, care ne uneste prin faptul ca dobandim o intelegere si o apreciere comune.”

In 2024, aceasta cerere de propuneri va continua sa sprijine Ucraina in domeniul cartilor prin furnizarea de publicatii in limba ucraineana refugiatilor si persoanelor stramutate.

Citeste si aceasta stire:  Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Entitatile eligibile, fie ca isi depun candidatura in mod individual, fie ca parte a unui consortiu, sunt invitate sa elaboreze strategii editoriale si promotionale cuprinzatoare pentru proiecte care implica cel putin cinci opere de fictiune traduse in si din limbi eligibile.

Dimensiunea proiectelor sprijinite variaza de la proiecte mici (maximum 10 carti, 100 000 EUR), pana la proiecte medii (maximum 20 de carti, 200 000 EUR) si proiecte mari (cel putin 21 de carti, 300 000 EUR). Proiectele trebuie sa respecte conditiile generale de eligibilitate si sa cuprinda cel putin cinci traduceri. Termenul de depunere a candidaturilor este 16 aprilie 2024. Pentru informatii detaliate si privind procedurile de depunere a candidaturilor, vizitati pagina dedicata cererii de propuneri de pe Portalul de finantare si licitatii al UE.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro