Champs-Elysées va fi ecologizat si improspatat

In Stiri din turism de ultima ora

Celebrul bulevard din Paris va suferi o transformare profunda pentru a fi mai verde si cu mai putine masini, a anuntat primaria capitalei franceze.

Va fi lansat un program ce vizeaza ecologizarea si improspătarea legendarului bulevard parizian pana la Jocurile Olimpice din 2024. Denumit Réenchanter les Champs-Elysées, proiectul sustinut de Primaria din Paris, consilieri locali si Comitetul Champs-Elysées – ce grupează comercianti si companii – urmeaza sa fie realizat in doua etape.

Prima ar trebui sa fie finalizata inainte de Jocurile Olimpice si Paralimpice de la Paris, din vara anului 2024. Pentru cea de a doua etapa nu exista, deocamdata, un calendar bine stabilit.

Cele doua extremitati ale bulevardului parizian lung de doi kilometri vor trece prin schimbarile cele mai vizibile. In Place de la Concorde, unde gradinile situate de o parte si de alta a bulevardului, in prezent in mare parte defrisate, urmeaza sa fie transformate.

“Vom reface aceste gradini si vor deveni gradini de plimbare” – promite primarul Parisului, socialistra Anne Hidalgo. Vor fi plantati o suta de arbori si mai multe stradute vor deveni pietonale. Astfel, metropola franceza va capata prospetime si se va adapta la schimbarile climatice.

Citeste si aceasta stire:  Cea mai veche agentie de turism din lume isi traieste ultimele clipe

Mai putine masini

O alta schimbare majora va avea loc in jurul Arcului de Triumf, unde sensul giratoriu din Place de l’Etoile va beneficia de o reducere a circulatii rutiere, mai exact va fi marit inelul pietonal care inconjoara monumentul. De regula, in zona este un trafic auto extrem de mare. Primăriţa Parisului a precizat ca spatiul pentru masini va fi redus. Dar reducerea traficului motorizat – subiect politic sensibil –  nu priveste deocamdata bulevardul in sine, care are pe fiecare sens doua benzi de circulatie pentru automobile si o banda pentru autobuze şi taxiuri.

In partea superioara a bulevardului, foarte populara pentru comercianti si turistii straini, trotuarele si mobilierul stradal, pe alocuri invechit, va fi renovat. Toate lucrarile programate ar urma sa coste, la un calcul preliminar, 32 de milioane de euro.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora