China anunță 3.400 de cazuri noi de Covid

In Stiri din sanatate de ultima ora

Autorităţile sanitare din China au anunţat duminică aproape 3.400 de cazuri de coronavirus, un număr zilnic record de la începutul pandemiei din februarie 2020, şi doresc să limiteze cu rapiditate noile focare epidemiologice prin plasarea în carantină a zonelor afectate, informează AFP.

În urma acestui vârf de infectări la nivel naţional, autorităţile chineze au închis şcolile din Shanghai şi au plasat în lockdown mai multe oraşe din nord-vestul ţării, în timp ce 19 provincii depun eforturi pentru a limita focarele locale cauzate de variantele Delta şi Omicron.

Jilin, un mare oraş din nord-estul Chinei, a fost plasat în lockdown parţial, cu sute de cartiere închise, a anunţat duminică un oficial local. Yanji, un oraş cu 700.000 de locuitori situat lângă frontiera cu Coreea de Nord, a fost plasat în lockdown total.

China, ţara în care noul coronavirus a fost depistat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, aplică o politică de toleranţă zero faţă de această epidemie. China reacţionează în urma apariţiei focarelor epidemiologice prin lockdownuri locale, testare în masă şi controlul deplasării populaţiei prin intermediul unor aplicaţii de monitorizare.

Citeste si aceasta stire:  Oamenii cu alergii severe nu trebuie sa faca vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech

Frontierele chineze au rămas practic închise de la începutul pandemiei.

Însă noul record de cazuri zilnice, provocate în special de varianta Omicron, pune presiune pe această abordare.

“Mecanismul intervenţiei de urgenţă în anumite zone nu a fost suficient de robust, înţelegerea caracteristicilor variantei Omicron este insuficientă (…) şi deciziile au fost inexacte”, a recunoscut într-o conferinţă de presă guvernatorul Zhang Yan, coordonatorul pentru sănătate publică în provincia Jilin.

“Aceste aspecte reflectă totodată răspândirea rapidă a virusului în diverse regiuni şi lipsa de resurse medicale”, provocând întârzieri ale internărilor în spitale şi în tratarea pacienţilor, a adăugat el.

Locuitorii din Jilin, unde au detectate peste 500 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, au terminat cele două serii de testări obligatorii duminică, potrivit autorităţilor locale. Sâmbătă, mai multe sute de cartiere din metropola chineză au fost plasate în lockdown.

Changchun, un oraş învecinat şi important centru industrial, cu 9 milioane de locuitori, a fost plasat în carantină încă de vineri.

Citeste si aceasta stire:  Migrena cronica si posibilitatile de tratament

Primarul din Jilin şi coordonatorul sanitar din Changchun au fost demişi sâmbătă, potrivit mass-media de stat, semnalând astfel caracterul imperativ al politicii impuse autorităţilor locale în combaterea focarelor epidemiologice.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro