Cum a reușit Elena Oancea să le cucerească pe vedetele de la Hollywood cu puterea plantelor românești

In Stiri de afaceri de ultima ora
2_newsin.ro_Careless Beauty - Elena Oancea

Elena Oancea a transformat într-o afacere de succes pasiunea moștenită de la mama și de la bunica ei.

Ani la rând, a aprofundat tainele plantelor din grădină, iar rezultatele au fost spectaculoase: a creat primele produse dermato-cosmetice 100% naturale, cu brevet, din România.

„Pentru mine, în mod special, dar şi pentru famila mea, pentru nepoţii mei, acest pământ înseamnă bogăţie, energie şi putere vindecătoare a tuturor plantelor din grădina noastră.

De copil mergeam după mama culegând plante, atingeam plantele şi simțeam vibrația lor. Mă țineam de fusta ei. Știam, când mă înțepa o albină, ce trebuia să facem. Alergam, luam o frunză de pătlagină, o striveam pe înțepătură”, povestește Elena Oancea.

Visul a început să prindă contur la începutul anilor ‘90, atunci când și-a deschis primul cabinet de cosmetică.

„Aveam o casă în Constanţa, din chirpici, mi-am făcut un cabinet la poartă, în curte, am muncit de nebună, spun cuvântul ăsta pentru că era pasiunea aia şi fierbinţeala aia din mine”, explică Elena Oancea.

Citeste si aceasta stire:  Chinezii devin stapani peste o parte din portul german Hamburg

Pasiunea și munca și-au spus curând cuvântul. Cu ajutorul combinaţiilor făcute de ea, din diverse plante, a reuşit să vindece chiar afecţiuni grave ale pielii. Elena a simţit că trebuie să fie şi o explicaţie ştiinţifică pentru asta.

„Am făcut, la 50 de ani, Facultatea de Chimie. Am mers cu partea empirică, de la bunici, am făcut studii, cercetări pe alte plante, le-am combinat, am trecut pe partea de brevete și am făcut primul brevet în 2000”, a relatat Elena Oancea.

În anii următori a obţinut încă două brevete. Erau primele cosmetice româneşti 100% naturale, cu brevet de invenţie, obţinute din peste 40 de specii de plante crescute în pământ românesc.

„M-a dus gândul către a trata pielea pentru că bunica îşi făcea crema cu floare de crin, de întinerire. Şi veneau femeile din sat şi mama continua să își facă crema aia și participam cu ele, numai că acum am Bain Marie, așa, atunci era un ceaun băgat într-o oală”, spune Elena Oancea.

Citeste si aceasta stire:  A avut loc lansarea primului tractor 100% romanesc - TAGRO

Acum, la această afacere muncesc și copiii Elenei, iar adesea nepoții o însoțesc la cules de plante. Bate ţara la pas în căutare de plante miraculoase, neatinse de mâna omului ori de poluarea marilor oraşe. Le pune apoi la macerat, fix aşa cum făcea bunica. Sau le usucă după metode tradiţionale. Mereu împreună cu cei mai mici ucenici ai săi.

Afacerea Elenei Oancea a ajuns să fie apreciată chiar și în Coreea de Sud, unde a primit un premiu special, la o expoziție de inventică, dar şi la Los Angeles, unde vedetele de la Hollywood au fost extrem de încântate după ce au testat cosmeticele naturale româneşti.

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro