Cum eviți accidentele pe timp de iarnă – sfaturi pentru șoferi

In Stiri auto de ultima ora
A28. Damage@newsin.ro@cerere despagubire Groupama (1)

Nu mai suntem deloc surprinși de aglomerația din trafic – aglomerație în care suntem prinși cu toții în fiecare dimineață în drum spre serviciu. Condusul a devenit acum o necesitate și face parte din rutina noastră zilnică. Sigur că trebuie să fim mereu atenți, sa avem ochi chiar și la spate atunci când suntem la volan, iar sezonul rece implică și mai multă concentrare.

Iarna este anotimpul în care șofatul necesită mai multă atenție ca niciodată. Conducem pe străzi acoperite de zăpadă, gheață și polei. De cele mai multe ori plecăm de acasă în zori, pe o ceață abundentă și ne întoarcem acasă după ora 17, atunci când șoseaua e aglomerată și intens luminată de farurile celorlalți participanți la trafic. E important să ne focusăm la drum și să lăsăm pe mai târziu telefonul mobil sau orice alte activități care ne pot distrage atenția. Acum, riscul de a fi implicați într-un accident este mult mai mare, iar în această situație vei pierde timp prețios. Sigur că poți apela la o firmă care să-ți asigure consultanță și ajutor de specialitate pe tot procesul de constatare daune și reparație, de la ce conține dosarul de daună și de la a completa o cerere despagubire Groupama, la reparația efectivă a mașinii. Pe de altă parte, e bine să previi accidentele și să știi ce măsuri ai putea lua în sezonul rece.

Citeste si aceasta stire:  O revolutie in domeniul incarcarii electrice

Fă cunoștință cu stilul de conducere defensiv

Iarna e absolut necesar să adaptezi viteza la condițiile de drum. Va trebui să fii atent la carosabil, la ceilalți participanți la trafic, dar și la viteză. Asigură-te că ai timp și suficient spațiu pentru o reacție în caz că e necesar să eviți un pericol.

Păstrează o distanță suficientă față de mașina care circulă în fața ta

Ai învățat încă din școală că păstrarea distanței față de mașina din fața ta este esențială. Gândește-te că această distanță trebuie să fie mai mare atunci când vorbim de condusul pe carosabil umed sau acoperit de gheață, polei și zăpadă.

Nu brusca mașina și nu accelera puternic

Încearcă să accelerezi ușor și să frânezi din timp. Dacă accelerezi puternic sau frânezi brusc, există posibilitatea de a pierde din aderență, mai ales când conduci pe un sector de drum ce implică multe viraje.

A28. Damage@newsin.ro@cerere despagubire Groupama (2)

Păstrează-ți calmul

Specialiștii recomandă pe tot parcursul anului să ne păstrăm calmul la volan. Fiind liniștiți, e clar că putem evita orice pericol, capacitatea noastră de concentrare fiind mult mai mare. Iarna, traficul tinde să fie mult mai aglomerat, așa că trebuie să te asiguri că nu te urci obosit la volan.

Citeste si aceasta stire:  Cum te ajuta Nigrin sa iti ingrijesti masina?

Folosește anvelope de iarnă

E important să-ți echipezi mașina cu anvelope de iarnă, dar și cu lanțuri antiderapante. Deși există posibilitatea de a achiziționa pneuri de vară-iarnă, trebui să știi că cele de iarnă sunt mult mai aderente, ele fiind recomandate în sezonul rece.

Așadar, nu e tocmai ușor să conduci pe timp de iarnă, dar noi am devenit independenți de mașinile noastre. Fie că mergem la serviciu, în vizită la prieteni sau în vacanță, mașina face parte din toate planurile noastre. Asigură-te că o echipezi corespunzător și că respecți condițiile de trafic pe timp de iarnă. În acest fel, vei evita accidentele.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro