Depeche Mode lansează un nou album

In Stiri mondene de ultima ora

Grupul Depeche Mode va lansa vineri un nou album de studio, “Memento Mori”, al cărui titlu pare premonitoriu, întrucât a fost ales înainte de decesul lui Andy Fletcher. Noul material discografic poate fi considerat un fel de “curea de transmisie” între cei doi membri supravieţuitori ai trupei britanice, Dave Gahan şi Martin Gore, obligaţi de acum înainte să comunice mai mult între ei, informează AFP.

“Memento Mori” este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, o legendă a muzicii synth-pop. El se înscrie în linia discurilor marcate de destin. Aşa cum s-a întâmplat şi cu “Closer”, al doilea şi totodată ultimul album al grupului Joy Division, cu fotografia unor statui funerare pe copertă, o alegere făcută înainte de sinuciderea solistului şi liderului trupei, Ian Curtis.

Moartea lui Andy Fletcher “a cimentat într-un fel titlul albumului”, dezvăluia Martin Gore în octombrie 2022. “Credeam că era oricum un titlu bun; după moartea lui, a părut cu adevărat potrivit”, a adăugat el.

Citeste si aceasta stire:  La norvegieni, Mos Craciun se indragosteste … de un barbat

Nu era un secret: “Fletch”, aşa cum era supranumit, decedat la vârsta de 60 de ani în mai 2022 din cauza unei boli vasculare rare, nu reprezenta elementul muzical major din arhitectura sonoră a grupului Depeche Mode. Însă acest membru fondator servea drept liant între cei doi lideri, Dave Gahan şi Martin Gore, care erau cunoscuţi pentru faptul că nu erau cei mai buni prieteni.

“Fletch” era “acela care venea la mine şi îmi spunea: ‘ştii, Martin nu vrea să facă asta sau cealaltă. Dintr-o dată, el nu mai este acum aici, iar eu şi Martin va trebui să vorbim între noi”, a dezvăluit David Gahan pentru cotidianul francez Le Figaro.

“În timpul realizării discului, Martin mi-a spus: ‘e ciudat, am impresia că am regăsit un vechi frate pe care îl pierdusem din vedere de multă vreme’. A trebuit să comunicăm din nou şi cred că acest lucru a funcţionat bine pentru album”, a continuat David Gahan, interpretul textelor şi al muzicii create de Martin Gore. Dave Gahan compune şi el uneori anumite piese, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul “Memento Mori”, unul dintre cele mai reuşite albume ale formaţiei britanice.

Citeste si aceasta stire:  S-a stins din viata Stan Lee - un "supererou" cu origini romanesti

Unele cântece de pe acest album au ecouri insolite în raport cu dinamica obişnuită a grupului. Este cazul single-ului “My favourite stranger”, o piesă electro semnată de Martin Gore şi Richard Butler (liderul grupului Psychedelic Furs). Titlul său ar putea fi considerat o aluzie la Gahan şi Gore, care au întreţinut multă vreme o relaţie distantă, chiar dacă în versurile sale naratorul vorbeşte despre o altă persoană pe care o vede în fiecare zi în oglindă.

Albumul se încheie cu piesa “Speak to Me”, semnată de Dave Gahan şi alţi colaboratori, fiind unul dintre cele două titluri de pe acest disc (ce include 12 piese) ce nu au fost compuse de Martin Gore.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro