Diplomaţia “Panda” la Moscova

In Stiri externe de ultima ora

Preşedintele chinez Xi Jinping a ajuns într-o vizită oficială în Rusia şi l-a calificat pe preşedintele rus Vladimir Putin drept “cel mai bun prieten al său”. În timpul vizitei de trei zile, Xi va discuta despre relaţiile politice dar şi cele economice dintre cele două state. În semn de apreciere, liderul de la Beijing a adus şi doi urşi penda pentru Grădina Zoologică din Moscova.
Analiştii politici apreciază că vizita lui Xi Jinping este menită să deschidă ‘o nouă eră’ de prietenie şi să întărească parteneriatul economic între cele două ţări. Asta în momentul în care ambele ţări sunt supuse sancţiunilor comerciale ale Statelor Unite, Rusia din cauza conflictului din Ucraina şi al anexării Crimeei, iar China din cauza problemelor din jurul companiei de tehnologie Huawei.
Schimburile comerciale dintre Rusia şi China au crescut cu 25% în 2018, ajungând la un nivel record de 108 miliarde de dolari, astfel încât Beijingul este cel mai important partener economic al Rusiei.

Citeste si aceasta stire:  Cutremur politic in Israel

“Actuala vizita preşedintelui Republicii Populare Chineze are loc într-un moment semnificativ – cea de a 70-a aniversare a stabilirii relaţiilor diplomatice între Rusia şi China. În 1949, ţara noastră a fost prima care a recunoscut Republica Populară Chineză, chiar a doua zi după proclamarea republicii. În ultimele decenii, a fost parcurs un drum lung al istoriei relaţiilor de cooperare ruso-chineze şi au fost numeroase exemple de ajutor reciproc, de prietenie, şi colaborare fructuoasă care s-a extins”, a declarat preşedintele Vladimir Putin la dineul oferit în cinstea lui Xi Jinping.
Potrivit presei de la Moscova, Vladimir Putin și Xi Jinping, au abordat chestiuni de actualitate din politica internațională în convorbirile lor. Pe lângă discuţiile oficiale cu Vladimir Putin, liderul de la Beijing va participa şi la Forumul Economic International din Sankt.Petersburg, oraşul natal al preşedintelui rus.
După cum se ştie, pozițiile Chinei și ale Rusiei coincid în majoritatea problemelor de politică externă. Una dintre cele mai delicate subiecte aflate pe masa discuţiilor este situaţia din Peninsula Coreea, problemă în care este implicat activ şi preşedintele american Donald Trump.
De asemenea, discuţiile s-au concentrat şi pe situaţia din Siria dar şi despre evoluţiile din Venezuela.

Citeste si aceasta stire:  Micul Archie, fiul lui Harry si Meghan, pe lista fiscului american

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora