Diplomaţia “Panda” la Moscova

In Stiri externe de ultima ora

Preşedintele chinez Xi Jinping a ajuns într-o vizită oficială în Rusia şi l-a calificat pe preşedintele rus Vladimir Putin drept “cel mai bun prieten al său”. În timpul vizitei de trei zile, Xi va discuta despre relaţiile politice dar şi cele economice dintre cele două state. În semn de apreciere, liderul de la Beijing a adus şi doi urşi penda pentru Grădina Zoologică din Moscova.
Analiştii politici apreciază că vizita lui Xi Jinping este menită să deschidă ‘o nouă eră’ de prietenie şi să întărească parteneriatul economic între cele două ţări. Asta în momentul în care ambele ţări sunt supuse sancţiunilor comerciale ale Statelor Unite, Rusia din cauza conflictului din Ucraina şi al anexării Crimeei, iar China din cauza problemelor din jurul companiei de tehnologie Huawei.
Schimburile comerciale dintre Rusia şi China au crescut cu 25% în 2018, ajungând la un nivel record de 108 miliarde de dolari, astfel încât Beijingul este cel mai important partener economic al Rusiei.

Citeste si aceasta stire:  Situatie pe muchie de cutit in Israel si teritoriile palestiniene

“Actuala vizita preşedintelui Republicii Populare Chineze are loc într-un moment semnificativ – cea de a 70-a aniversare a stabilirii relaţiilor diplomatice între Rusia şi China. În 1949, ţara noastră a fost prima care a recunoscut Republica Populară Chineză, chiar a doua zi după proclamarea republicii. În ultimele decenii, a fost parcurs un drum lung al istoriei relaţiilor de cooperare ruso-chineze şi au fost numeroase exemple de ajutor reciproc, de prietenie, şi colaborare fructuoasă care s-a extins”, a declarat preşedintele Vladimir Putin la dineul oferit în cinstea lui Xi Jinping.
Potrivit presei de la Moscova, Vladimir Putin și Xi Jinping, au abordat chestiuni de actualitate din politica internațională în convorbirile lor. Pe lângă discuţiile oficiale cu Vladimir Putin, liderul de la Beijing va participa şi la Forumul Economic International din Sankt.Petersburg, oraşul natal al preşedintelui rus.
După cum se ştie, pozițiile Chinei și ale Rusiei coincid în majoritatea problemelor de politică externă. Una dintre cele mai delicate subiecte aflate pe masa discuţiilor este situaţia din Peninsula Coreea, problemă în care este implicat activ şi preşedintele american Donald Trump.
De asemenea, discuţiile s-au concentrat şi pe situaţia din Siria dar şi despre evoluţiile din Venezuela.

Citeste si aceasta stire:  Trump amenință China că ”va plăti scump” pentru răul făcut întregii lumi

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora