Rusia, o gură artificială de oxigen pentru Huawei

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

În plin scandal cu Statele Unite, chinezii de la Huawei au primit o uriaşă gură de oxigen de la Moscova, cu ocazia vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping în Rusia.

Huawei a semnat un acord cu firma de telecomunicaţii MTS din Rusia pentru dezvoltarea tehnologiei 5G în această ţară, relatează BBC. Potrivit acordului, firma chineză va dezvolta tehnologii de generaţie următoare în Rusia în decursul următoarelor 12 luni. Decizia are loc pe fondul scandalului dintre Beijing şi Statele Unite din cauza Huawei, mai ales că Washingtonul a cerut aliaţilor săi să blocheze orice contract cu compania chineză de telecomunicaţii din cauza riscurilor privind securitatea naţională. Analiştii economici subliniază faptul că Huawei a fost în centrul luptei de putere dintre Statele Unite şi China, luptă care a început în domeniul comercial iar acum a ajuns în cel al tehnologiei. Statele Unite au încurajat aliaţii să blocheze orice contract cu Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, pentru reţelele 5G pe motiv că acestea ar putea fi folosite de către guvernul chinez pentru activităţi de spionaj.

Citeste si aceasta stire:  Canada interzice firmelor chinezești de telecomunicații să dezvolte rețeaua 5G

Huawei a respins toate acuzaţiile şi a declarat oficial că este o companie total independentă care nu are legături cu guvernul. Cu toate acestea, mai multe ţări, printre care Australia şi Noua Zeelandă au blocat contractele cu Huawei.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora