Fiica lui Harry și Meghan, numită prințesă

In Stiri mondene de ultima ora

Disputa dintre prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, şi restul familiei regale britanice cu privire la titlurilor oficiale ale copiilor lor pare să se fi încheiat, după ce fiica cuplului princiar, Lilibet, a fost numită “prinţesă” pentru prima dată în mod public cu ocazia botezului ei, informează AFP.

“Pot să confirm că prinţesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de arhiepiscopul de Los Angeles”, a declarat un purtător de cuvânt al fiului cel mic al regelui Charles al III-lea şi al soţiei sale.

A fost pentru prima dată când titlul de “prinţesă” a fost utilizat în mod public pentru a o desemna pe fiica ducelui şi ducesei de Sussex, care s-a născut în iunie 2021.

La fel ca fratele ei mai mare, Archie, Lilibet a devenit, în teorie, prinţesă atunci când Charles a devenit rege, pe 8 septembrie 2022. Regula, care datează din 1917 de pe vremea regelui George al V-lea, acordă titlurile de prinţ şi de prinţesă nepoţilor suveranilor britanici, nu însă şi strănepoţilor acestuia.

Citeste si aceasta stire:  Actorul american Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpa

Însă chestiunea titlurilor celor doi copii ai prinţului Harry a devenit unul dintre numeroasele subiecte de dispută între ducii de Sussex şi casa regală britanică, pe care Harry şi Meghan au părăsit-o în 2020. Într-un interviu acordat prezentatoarei de televiziune Oprah Winfrey în 2021, Meghan a afirmat că oficialii de la Palatul Buckingham “nu voiau ca Archie să devină prinţ”.

În plus, pe site-ul Palatului Buchingham, Archie şi Lilibet sunt în continuare prezentaţi prin cuvintele “master” şi “miss”.

Biroul de presă de la Palatul Buchingham a anunţat însă miercuri că site-ul va fi actualizat pentru a ţine cont de titlul de prinţesă utilizat de părinţii lui Lilibet.

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro