Firmele de lux cer guvernului britanic sa revina la sistemul duty-free

In Stiri de afaceri de ultima ora

Un grup de 250 de branduri de lux din Marea Britanie, inclusiv Burberry Group Plc si Harrods Ltd, cer guvernului de la Londra sa reintroduca sistemul de shopping fara taxe pentru turistii din afara Uniunii Europene.

O asemenea masura, spun ei, ar creste vanzarile anuale cu 1,2 miliarde lire sterline si ar atrage in jur de 600 de mii de turisti in regat. Regatul unit e singura tara europeana care nu ofera acest avantaj turistilor din afara Uniunii Europene. Guvernul de la Londra a desfiintat sistemul de duty-free shopping pentru vizitatorii non-UE in 2020.

“Daca Marea Britanie vrea sa redevina destinatia mondiala numarul unu in privinta cumparaturilor de lux, atunci e clar ca avem nevoie de o strategie coerenta si de schimbari de abordare” – a declarat Helen Brockelbank, presedinta Walpole, asociatia care reuneste cele mai mari firme de lux din Marea Britanie.

Inainte de pandemie, turismul contribuia cu 4 la suta la economia Marii Britanii, valoarea generala fiind de 85 de miliarde de lire sterline. Mai mult de o treime din acesta suma era generata de vanzari in domeniul turismului de ultra lux, cu vizitatori care stau in hoteluri de cinci stele. Acei vizitatori, care de regula cheltuiesc de 14 ori mai mult decat turistul mediu, prefera acum boutiq-urile din Paris, Milano si Madrid. Asta pentru ca Londra a decis sa elimine sistemul duty-free, acum 2 ani. Inainte de 2020, 69 la suta dintre turistii veniti in Marea Britanie spuneau ca au ales regatul datorita posibilitatii de a cumpara fara taxe. In timp ce in Uniunea Europeana, numarul turistilor americani a ajuns la 91 la suta din totalul pre-pandemie, in Marea Britanie numarul lor e de doar 49 la suta, comparativ cu perioada de dinaintea SARS-CoV-2.

Citeste si aceasta stire:  Efecte la bursa dupa carantina anuntata de Franta si Germania

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora