Joe Biden da cu flit Israelului, unul dintre cei mai importanti aliati ai Americii

In Stiri externe de ultima ora

Instalat la Casa Alba de aproape o luna de zile, presedintele Joe Biden nu a luat legatura pana acum cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

In schimb, Biden si-a facut timp sa vorbeasca la telefon cu mai multi lideri, mai exact cu presedintele Chinei, Xi Jinping, cu care a vorbit doua ore. Precum si cu presedintele Mexicului, premierul britanic, presedintele Frantei, cancelarul german, presedintele Coreii de Sud si presedintele rus, Vladimir Putin.

Pana acum, administratia Biden nu a considerat util sa il sune pe premierul israelian, Beniamin Netanyahu, asta in conditiile in care Israelul este unul dintrei cei mai importanti parteneri ai Statelor Unite.

Bibi, pedepsit ca era prieten cu Trump ?

Asa cum era de asteptat, au aparut pareri ca, prin faptul ca il ignora, Biden vrea sa-l pedepseasca pe premierul Netanyahu, un apropiat al fostului presedinte, Donald Trump. De altfel, Trump l-a sunat pe Bibi la 2 zile dupa ce s-a instalat la Casa Alba, in 2017. Diplomat, ambasadorul israelian la Washington a incercat sa sugereze ca nu e nicio problema ca noua administratia americana ignora Israelul. “Prim-ministrul israelian nu e ingrijorat in legatura cu momentul in care va fi contactat. Joe Biden are probleme urgente de rezolvat: pandemia si criza economica provocata de COVID” – a declarat ambasadorul.

Citeste si aceasta stire:  43 de clandestini, veniti din Romania, descoperiti aproape sufocati in Austria

Biden neglijaza si centrul si estul Europei

Pana acum, Biden nu a contactat pe nimeni din centrul si estul Europei. Daca administratia Trump a luat legatura, cand nici nu se instalase la Casa Alba, in decembrie 2016, cu toti liderii central si est europeni, democratul Joe Biden pare total dezinteresat de zona, pentru moment. Amintim ca in decembrie 2016, vice-presedintele ales, Mike Pence, l-a sunat pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Iar Iohannis a fost primit de doua ori la Casa Alba in cei 4 ani de mandat Trump. Tot Iohannis a fost printre primii lideri din Uniunea Europeana care l-a felicitat pe Twitter pe Joe Biden, dupa ce acesta a fost declarat, de presa, invingator in lupta pentru Casa Alba.

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora