Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr

In Stiri de actualitate din Romania

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție. Decizia intră în vigoare de la data de 27 aprilie 2019, ca urmare a pensionării lui Augustin Lazăr.

Consiliul Superior al Magistraturii, prin secția sa de procurori, a aprobat, ieri, cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, după ce pe ordinea de zi a şedinţei a apărut această solicitare din partea procurorului general. Augustin Lazăr a înaintat cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.
Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.
Augustin Lazăr a fost acuzat recent în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când Laz[r era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.
El a spus nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici.

Citeste si aceasta stire:  The New York Times: Papa merge în România pentru a avertiza cu privire la pericolele populismului

 

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora