Mii de teste Covid expirate, descoperite într-o pădure din Buzău

In Stiri din sanatate de ultima ora

Conducerea Primăriei Buzău va depune o sesizare la Poliţie după ce pe parcursul weekendului au fost descoperite mii de teste COVID-19 abandonate în imediata apropiere a Pădurii Crâng de lângă municipiului.

Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de poliţiştii locali, fără a avea date de identificare.

“Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu.

Pentru a identifica persoana care a abandonat testele expirate, viceprimarul Apostu a anunţat că va fi depusă o plângere la Poliţie.

“Important este că vom face o plângere către Poliţia Municipiului pentru că acele teste sunt identificabile, aparţin unor loturi, sunt toate datele de identificare pe fiecare cutie şi cred că poate fi descoperit producătorul. Cred că este un incident extrem de grav pentru că eu cred că putem vorbi de materiale medicale cu un anumit statut, ele trebuie neutralizate în condiţii stricte, cu anumite costuri, iar cineva a decis să le abandoneze să scape de o cheltuială. Este un atentat la sănătatea buzoienilor, de aceea mă voi adresa organelor legale pentru a identifica pe cel care a abandonat aceste deşeuri medicale”, a mai menţionat reprezentantul Primăriei Buzău.

Citeste si aceasta stire:  Gripa aviară face ravagii în Cehia

Verificări ar putea desfăşura şi Garda de Mediu Buzău în situaţia în care Primăria Buzău va depune o sesizare.

“Până în momentul de faţă, Primăria Municipiului Buzău nu a făcut niciun demers cu privire la sesizarea Gărzii de Mediu, în conformitate cu prevederile legislaţiei de mediu şi a sănătăţii publice, sancţiuni poate aplica şi primăria prin compartimentele specializate. La rândul nostru, potrivit Ordonanţei 92/2021 privin regimul deşeurilor art.3 şi 4, deşeurile identificate pe un teren, revin în obligaţia primăriei de a le salubriza şi elimina, după aceea administraţia locală trebuie să înştiinţeze Garda de Mediu care se îndreaptă împotriva generatorului”, a declarat, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora