Noi reguli la Oscar. Cel mai bun film trebuie să includă actori de culoare, gay și cu handicap

In Stiri mondene de ultima ora

Academia Americană de Film, cea care decernează Premiile Oscar, a anunţat că va impune noi criterii peliculelor care vor concura la premiul Oscar pentru ”Cel mai bun film”. Standardele au fost concepute de un comitet special iar acestea vizează atât reprezentarea în film, prin prisma tipurilor de poveşti prezentate şi a actorilor implicaţi, dar şi în spatele camerelor de filmat, prin structura echipei de producţie. Pentru a fi eligibil la categoria respectivă, orice film trebuie să îndeplinească cel puţin 2 standarde din 4 categorii: “Reprezentare pe ecran, teme şi naraţiuni”, “Conducere creativă şi echipa de proiect”, “Oportunităţi şi acces la industrie” şi “Dezvoltarea publicului”. La fiecare categorie există o varietate de criterii, ce vizează includerea persoanelor din grupuri slab reprezentate, precum femei, persoane de culoare, persoane din comunitatea LGBTQ+ şi persoane cu handicap fizic. Restul categoriilor Premiilor Oscar nu sunt vizate de aceleaşi standarde, însă concurenţii la categoria “cel mai bun film” ajung de obicei să fie nominalizaţi şi la alte categorii dedicate lungmetrajelor. Până acum, singurele standarde pentru calificarea la categoria “cel mai bun film” vizau durata peliculei (peste 40 de minute) şi aspecte tehnice legate de modul, locul şi momentul în care producţia în cauză era difuzată într-un cinematograf public. Noile standarde vor intra în vigoare abia la cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar, în anul 2024. Într-o perioadă de tensiuni rasiale atât la Hollywood, cât şi în cadrul întregii naţiuni americane, Academia de Film consideră că noile cerinţe vor furniza un fel de “hartă” care va ajuta industria cinematografică să se asigure ca măcar producţiile care vor concura la categoria regină a galelor Oscar – cel mai bun film – vor reflecta diversitatea existentă în rândul spectatorilor şi la nivelul întregii omeniri. Noile standarde au fost create de un comitet de lucru condus de doi membri ai AMPAS, DeVon Franklin şi Jim Gianopulos, folosind un cadru legal care se inspiră din Standardele de Diversitate adoptate de British Film Institute – care stabilesc eligibilitatea la anumite categorii de la premiile BAFTA – şi în urma unor consultări cu Sindicatul producătorilor americani (PGA). Dintre noile standarde, cele care vizează reprezentarea pe ecran vor fi probabil cele mai analizate. Într-adevăr, unele dintre producţiile recente şi nominalizate la categoria “cel mai bun film”, care au avut distribuţii alcătuite majoritar din bărbaţi caucazieni – inclusiv filmul despre război “1917″ şi producţia cu gangsteri “The Irishman” -, ar fi putut întâmpina mari dificultăţi în respectarea acestor standarde noi de reprezentare.

Citeste si aceasta stire:  Premiile Grammy se amana din cauza COVID

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora