Pandemia de Covid s-a întors în China. De la Wuhan, la Canton

In Stiri din sanatate de ultima ora

China a înregistrat luni cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus din ultimele luni, cu 20 de noi infectări locale raportate într-o singură zi.

Potrivit anunţului făcut luni de Comisia Naţională de Sănătate, toate cazurile au fost înregistrate în provincia Guangdong din sudul Chinei, unde au fost raportate 18 noi infectări doar în capitala provinciei, Guangzhou, oraş care a purtat în trecut numele Canton.

După înregistrarea mai multor cazuri în zilele anterioare, autorităţile locale i-au instruit pe rezidenţii care locuiesc pe câteva străzi din cartierul Liwan să rămână la domiciliu. Au fost totodată realizate testări în masă.

Persoanele care doresc să plece din oraş cu avionul, autobuzul sau trenul trebuie să facă dovada unui test COVID-19 cu rezultat negativ.

China a ţinut în mare parte pandemia sub control începând de anul trecut. Deşi mai izbucnesc ocazional focare locale, cum ar fi cel din Guangzhou, acestea au fost gestionate rapid.

Presa de stat a relatat recent că 600 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în lupta împotriva coronavirusului în acest stat cu o populaţie de 1,4 miliarde de persoane. Potrivit mass-media, 100 de milioane de persoane au fost vaccinate într-un interval de doar cinci zile.

Citeste si aceasta stire:  Vaccinul Johnson & Johnson a primit unda verde de la Uniunea Europeana

O nouă dispută cu Taiwanul

China şi Taiwan s-au acuzat din nou luni pe tema vaccinurilor anti-COVID-19, Beijingul declarând că serul nu ar trebui să fie un instrument politic, în timp ce partidul la putere în Taiwan a spus că China împiedică insula să le acceseze la nivel internaţional, relatează Reuters.

Disputele continuă de când a început pandemia, pornind de la transparenţa Chinei în legătură cu răspândirea virusului şi până la lipsa accesului total al Taiwanului la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, agravând legăturile deja proaste, comentează sursa citată.

Japonia a anunţat vineri că va lua în considerare să ofere vaccinuri anti-COVID-19 altor ţări, în timp ce o comisie a partidului la putere a cerut ca o parte din stocul de doze AstraZeneca Plc să fie furnizată Taiwanului, care a salutat vestea.

Taiwanul se confruntă cu o creştere a infecţiilor la nivel intern şi a vaccinat mai puţin de 2% din populaţia sa, în timp ce Japonia şi-a asigurat peste 400 milioane de doze, dublu faţă de cât ar avea nevoie populaţia sa adultă.

Citeste si aceasta stire:  Nereguli ingrijoratoare la Spitalul Universitar din Bucuresti

You may also read!

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 "nu unul, nu doi", ci

Read More...

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu

Read More...

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora